anubisz fórum hozzászólásai

anubisz Elküldve: 2011-10-14 17:10 BMW e46-hoz és 330i M54B30 alkatrészek!

Gyozy írta: Elveszett egy alkatrészem, ilyet, hogy tudok venni, mert a gép nem ad rá se kódot, se árat!
http://bmwfans.info/parts/cata...ment_body/

A 3-as alkatrész kellene!


az jó,lehet csak egybe lehet venni,az meg 40 rugó. Ha annyira zavar csináltass oda egy műanyagossal 3 ezerért valamit,de szerintem még te is tudnál.

anubisz Elküldve: 2011-10-14 16:54 Egyenetlen alapjárat

NT-Autó most nézem,ez egy márkaszerviz. Ha ott is ezt csinálják,most mit lehet ezekután mondani? Pedig ott már, csak van célműszer mindenre.

anubisz Elküldve: 2011-10-14 16:44 Egyenetlen alapjárat

Legjobb hiba,ha törik,szakad,recseg,megáll. Tudod hova kel nyúlni,mi szart be,mit kel cserélni. (ilyen nekem sosincs ) az itt nyüszög,ott kopog,itt rezonál,ingadozik,hol csinálja,hol nem,na ezek aztán tönkreteszik az embert anyagilag.
Most is hallok ilyen susogó hangot (nem gumi) ami a sebességgel arányosan,gyorsul,lassul alulról. Nappal alig hallani a forgalomtól,éjjel házak faláról,kocsik oldaláról,mikor visszaverődik a hang,kajakra hallani,idegzsábát kapok tőle.Mintha egy csapágy zsírzás nélkül futna,szárazon. Na most lehet szétbontani a váltótól visszafelé mindent,a hátsó futóműig beleértve,hogy ugyan mi csinálja. Mondjuk most már nem fog idegesíteni, -5 fokba nem fogok ablakot tekerni,így nemhallom.

Amúgy még annyit,hogy van erre célműszer,ami kiméri,hogy normális e a vákumérték. nem hogy hasra ütünk neked, kicserélik,fizess,azt húzz a francba,hiba megmarad,kit érdekel.
Szűrőt szintén nem értem, bár jó ha kivan cserélve,de mi köze az ingadozó alapjárathoz?
Ha annyira koszos,csak megmutatkozik az üzemanyagnyomáson. Akkor a nyomásnak se kellene jónak lenni,vagy ingadozna,vagy alacsonyabb lenne az is,nem? mégis csak egyszerű fizika.
Ha csökken az áteresztő képesség,csak csökken a szállítandó mennyiség is.
Ha meg az okozná ,hogy nem kap üzemanyagot,azt a benzinnyomás is mutatná. Lenne fulladásod,indítási nehézséged főleg. Persze ez csak az én elképzelésem,ha hülyeséget írok,valaki csak kijavít.

anubisz Elküldve: 2011-10-14 16:05 Egyenetlen alapjárat

Ilyen alattomos hibánál,jobb ha viszel egy kempingágyat és a szervizbe alszol a kocsi mellett. Úgy megszerelik,hogy minyá fél millát kel fizetni,addig simogatják a kocsit,ha nem figyelsz. Kimérik az összes létező szondát,érzékelőt 5 ezerért óránként, az minyá 100 ezer. 1 óra alatt némelyik még a műszert se tudja életre kelteni. Az alkatrész meg lehet csak 5,10 ezer lesz, ha megtalálják.

anubisz Elküldve: 2011-10-14 15:55 Egyenetlen alapjárat

dfle írta: Sziasztok!
Én már írtam a problémámról,nekem is ingadozik az alapjáratom kb. két éve,egy idő után kezdett világítani a motor hibát jelző sárga lámpám is, ami azóta is világít. Négyszer tetettem gépre, mindig máshol, üzemanyagrendszer hibát írt ki mindannyiszor... Az NT-Autónál kicseréltették a kartergázt vissza vezető csövet mindenestől,az sem segített, aztán egy másik helyen kicseréltették az üzemanyagszűrőt, az sem segített...aztán hagytam a fenében, mert a menetteljesítményben nem volt változás mostanáig, mert most azt kezdte el csinálni két év után, hogy míg fel nem melegszik a motor teljesen, nyomom a gázt, a motor felpörög egy bizonyos fordulatig, majd vissza fullad... Nem tudom mit csináljak, hová vigyem...???


Jó,mert minden mezei BMW zugszerelőnek az az első, eszi az olajat,egyenetlenül jár? jó,szellőztetőszelep csere,persze komplett. Velem is cseréltették volna,jó hogy nem mentem bele,utána néztem a számláimnak,1 éve cserélték a márkaszervizbe,komplett az egészet,minden csővel.Ezek meg újra kicserélték volna.Ezt meg eladták volna másnak.
Azt hiszik mindenre ez a gyógymód. Rákötött valami laptopot, ( mintha ezeel ki tudta volna mutatni,ha rossz a membrán ) ó,hagyjad csak azt kel cserélni,az csinálja. 35 ezer mindjárt.Másfél éve. Én is mondtam hagyjad csak,majd mindjárt.
BMW be lecsavarta az olajkupakot,mondta nincs itt semmi gond,tökéletes.
Laptop DJ szerelő,már mindjárt kicseréltette volna a fél kocsit,mert ott állt egy x5 félig szétszedve.
Azt hitte egyből összehugyozom magam az áhítattól

anubisz Elküldve: 2011-10-14 13:38 Kipufogó

Bero írta:
anubisz írta:
Bero írta: Hali! Szeretnék új kipufogórendszert csinálni. Dinamit kipufogó cégről mi a véleményetek?


Látom csak szórod a pénzt a kocsira,így sosem lesz gyorsabb típusod.


Csak a hátsó dobom akarom teljesen kicserélni,mert a mostani elrohadt,meg zörög. Kell új dob,tartók mert azok is szétmentek. Köszi a válaszod,Anubisz

Azt hittem az egész rendszert kicseréled mivel nem hátsó dobot írtál,hanem kipufogórendszert azért az nem mindegy még árban sem

anubisz Elküldve: 2011-10-14 12:27 Kipufogó

Bero írta: Hali! Szeretnék új kipufogórendszert csinálni. Dinamit kipufogó cégről mi a véleményetek?


Látom csak szórod a pénzt a kocsira,így sosem lesz gyorsabb típusod.

anubisz Elküldve: 2011-10-14 03:57 Service manual

Felment XP re amit linkeltél,64 biten Win7 el sem indult. XP frankón megy,bár csak próbaképpen raktam fel,mert az online jobb,mivel a Google le is fordítja,ezt meg bogarászni kell. Nálam meg van mindig net. Úgyhogy szerintem akinek 32 bites Win 7 van azon is biztos megy.
Azért kösz a linket. Bár nem nekem kellett.

anubisz Elküldve: 2011-10-13 23:28 Üzemanyag minõsítés és átverések!

InsectKiller írta:
jons írta:
YELLOW írta:
hát annyit tudok, hogy a Shell V-power Racing is kintről jön, de hogy mennyire hígítják vagymi azt passzolom. én szerettem mikor beleraktam. bár elvileg a Shell azért minden üzemanyagába rak valamit... hogy mit azt nem tudom, de valami koncentrátum féleség... ha igaz egyáltalán


Én meg Auchan kútnál tankolok Kecskeméten. 12-15 forinttal olcsóbb, mint bármely más kút. A benzin meg sose rossz. 6 - 6.4 fogyasztás klíma nélkül országúton. Nekem ennél kevesebb sosem lesz.


A kecskeméti ósán kúthoz ugyan az szállít, mint a Lukoilra.
Én is tankoltam már ott nekem nem volt gondom. Most a Shell Fjúel Széf-et tesztelem!


Ezzel? egy mélyebb gázfröccs,és már el is vész az 1 literes tankonkénti megtakarítás,( már ha van,és nem csak kamu duma ) és menyivel? 15 Ft drágábban,mint egy sima kúton? 388.9 most nálunk a legolcsóbb,kártyás készpénzes tankoló automata.

anubisz Elküldve: 2011-10-13 21:50 Service manual

Tano írta: Ez jó, én is ezt használom. Win7 32bit alatt is működik nekem, korábban XP alatt sem volt gond vele.

Köszönöm,kipróbálom,el is kezdem leszedni.

Atya isten,1 perc alatt lejött torrenten 1,5 GB mér le is szedtem.

anubisz Elküldve: 2011-10-13 21:31 Service manual

Te felraktad? NEXT,NEXT NEXT, melyiket szedted te le? neked megy?

anubisz Elküldve: 2011-10-13 21:28 Service manual

Itt is azt írja alatta mindenki,nem indul,nem megy, stb a másik 2,5 Gb torrent nulla, nem is jön. ki tudja mióta halott torrent.
Hát én nem szívok vele,akinek offline kell szedje le magának,nekem is jó lett volna,de ez ki tudja,kinek,mikor,és hogy megy. Ha valami infó kel megnézem a netesbe. Van ott 6,8 link,mindegyik alatt sírnak,hogy nem indul,nem megy,stb..

anubisz Elküldve: 2011-10-13 21:20 Service manual

jons írta:
anubisz írta: 1 ISOT már leszedtem, az 1,5 Gb Virtual CloneDrive futtatva....


Ne küszködj.
TIS:
http://thepiratebay.org/torren...ER_08_2007

ETK:
http://isohunt.com/torrent_det...ab=summary

ezek telepítése kb ennyi-> next next next kész
minimális telepítési leírás tartozik hozzá.
64biten nem teszteltem, de próba cseresznye.


Kipróbálom,ezen is semmi,amit most szedtem le,hallod 2004 fájlok vannak benne,hol volt akkor még VISTA,nem, hogy Win 7. XP SP2 kompatibilis módba se mozdul setup aztán se kép,se hang.

anubisz Elküldve: 2011-10-13 20:45 Service manual

1 ISOT már leszedtem, az 1,5 Gb Virtual CloneDrive futtatva ( ehhez nem kel cd másolni úgy fut HDD ről mint ha lemezmeghajtó lenne az ISO ) ingyenes.
Semmi,valag hibaüzenet, azt ne szedd le,met fél év múlva se fog életre kelni
Most szedek le egy BMW TIS Service Software 2005 ez 701 Mb kipróbálom,ha sikerül leírom hogy megy,de van fél oldalas telepítési útmutató.
Na ezen rágd át magad hátha megbolondulok.

Installation: (Sysadm) Firstly, disable or close any Anti-Virus software that you may have running. Before installing the ETK it will be necessary to install Sysadm. Insert Disc 1 into your CD-ROM drive and from the start menu open the "RUN" command and type D:WIN95BMWETKSETUP.EXE or navigate manually to the file, replacing D with the actual letter of your drive if different. Select your language for the setup interface and the Sysadm itself. Installation: (ETK) Run the newly installed Sysadm from the desktop shortcut or start menu. From within the Sysadm, select EPC or ETK on the toolbar and then Install. You will be prompted to select the market variation that you wish to have as default. Irrespective of where you are in the world I strongly recommend selecting Europe as this will allow access to ALL the world market variations (full options), which can easily be configured to your choice later within the programme. If you decide to install e.g. USA then you will have a restrictive range with options permanently greyed out and will need to uninstall and reinstall later should you wish to have access to the missing options. The password for installing a market variation other than Europe = berlin56. Select your country or language option for the setup (this is just for the setup interface only). Insert Disc 2 when prompted. (You may have Windows Autoplay search the disc, this will not affect the installation. Simply close the folder after the installation has completed) Select your language for the ETK configuration, leave all other fields blank.

Már ha Win 7 64 Biten el indul egyáltalán amit kétlek, ajjaj. na ezért fázok az ilyen progiktól, hogy aztán xp kompatibilis módba futtatva mit művel még kérdés.


amúgy aprogi itt van,nagyon szeretem,cd képet nem kel kiírni,futtatni lehet a gépen,csak ezt kel telepíteni. Társítás ISO és Clon CD indítani, biztos sokan hasznát veszik aki nem szeret cd re írogatni mindent.
http://www.slysoft.com/en/virtual-clonedrive.html

anubisz Elküldve: 2011-10-13 20:23 Motorolaj

YELLOW írta: először is gratulálok, hogy ilyen jól beleírtál két kommentbe... komolyan Rob jobb lenne ha megszüntetné ezt az idézősdit, mert.... ááhhh

biztos jó lenne a "gyári" olaj is. a BMW nem gyárt olajat!!! és mivel senki nem tudja mi van benne, így képlékeny a téma. mindenkinek szíve joga és saját részre nem vennék. ez meg az én dolgom.

szerk.: az meg a másik, hogy fura, hogy egységesen 2200/liter a BMW olaj. minél viszkózusabb, minél finomabb annál drágább. és mivel nincs árban különbség, így az is lehet, hogy ugyanazon minőségű olaj van benne, akár kecskeméti hunoil téma is.



Ezzel amúgy egyetértek,ezt tökéletesen leírtad.
Ezt meg nem én írtam itt lent,hogy került oda? nézem mondom,én nem írtam ilyet ma