anubisz fórum hozzászólásai

anubisz Elküldve: 2011-02-27 21:23 Legjobb nyári gumik...

Burns írta:
Bero írta:
hil írta:
Bero írta:

hehe. vicces. Mint már írtam 18-as felnim van erre kell gumi! Sajnálom,hogy nem fogod fel amit írtam! Komoly választ várok nem ilyen baromságot! Annyiban van igazad,hogy alap esetben ez lenne a megoldás amit írtál,de nekem 18-as felnim van! Általános iskola 8ik osztály,szövegértés!


Szia Bero!
Tisztában vagyok azzal, hogy 18-as felnid van. Le is írtam korábban, amit itt a fórumon olvastam a nagy felnikről, most ez Nálad még társul a gyengus motorral is. Mindezek ellenére nem vagyok gyenge elméjű!!!
Én válaszoltam Neked, de soha nem sértegettelek, kérlek Te is tartózkodj ettől! Ez itt úgy gondolom, nem az a fórum.
Köszi!

ui: ja és szövegeddel elég nagyon fel....tad az agyam. Igérem, Neked soha többé nem fogok válaszolni, továbbá kérlek, Te se írj nekem.
Köszi







Nem sértegettelek! Semmi olyat nem írtam szerintem,ha visszaolvasol.. Felidegesített,hogy komolyan kérdeztem valamit,kértem választ normálisan és erre ilyet ír valaki aki tudja miért kérdezem,mert 18-asra kell. Ezt nem értem. Ugyan válaszoltál nekem,de enyhén lenézően és cinikusan! 15 ös téli 16 os nyári! Ez elég oltó! Igaz egy fos a motorom,de attól lehetett volna normálisan válaszolni vagy egyáltalán nem is kellett volna írni!

U.i: Megbeszéltük,ezentúl nem kommunikálunk! Köszi


Abba gondolkodj, hogy ebből a méretből egy GYÁRI szett 105 kg! A replika szerintem még nehezebb lesz.


basszus,az nagyon nehéz az nem semmi. ahhoz képest hogy az OZ nek van egy spéci könnyű felnije, bár az alap 17 es ami a legkönnyebb 6,85 kg.

anubisz Elküldve: 2011-02-27 21:18 Benzinkészítés házilag, nejlonszatyorból

Woockie írta:
anubisz írta: [*] http://www.technet.hu/hir/2011...zatyorbol/

lehet gyűjteni a kupakokat Csak az áramot kel lopni hozzá, akkor meg is térül

~120e km alatt megterul az ara, ha a muanyag szemetet ingyen szerzi be az ember, mostani arakkal szamolva... ) Es ugyebar nem epp csokken az uzemanyag ara es ez boven ellensulyozna az aramkoltseget.. Persze kerdes, mennyi a szerkezet elettartama..


hát 10 deci olaj 1 Kilowatt óra áram az előállítás,és hogy benzin legyen még valami finomítót is meg kel venni,meg 10 000 dollár a sima gép.

anubisz Elküldve: 2011-02-27 20:52 Aki libabőrös akar lenni 448km/h motorral

anubisz írta: még ment volna,csak a pálya fogyott el. Teljes hangerő ajánlott

www.youtube.com/watch?v=5BT2JjzHa-c











jó,mert nem jelenik meg a videó,hogy miért? Hát nem tudom fel tenni,hogy miért? nem jelenik meg most meg már törölni sem tudom.









anubisz Elküldve: 2011-02-27 20:44 Aki libabőrös akar lenni 448km/h motorral

még ment volna,csak a pálya fogyott el. Teljes hangerő ajánlott


YouTube videó









anubisz Elküldve: 2011-02-27 20:31 Legjobb nyári gumik...

Tyetyi írta:
anubisz írta: itt egy Kummho teszt, bár nem hiszem van benne ekkora méret.

Kumho Solus KH17
Részletes teszteredmények
Tesztelt tulajdonságok Súlyozás Érdemjegy
Szárazon 20% 1,8
Menetstabilitás 35% 1,5
Kezelhetőség 35% 1,7
Fékezés 30% 2,3
Vízen 40% 2,2
Fékezés 30% 2,1
Aquaplaning egyenesben 20% 1,8
Aquaplaning kanyarban 10% 3,0
Kezelhetőség 30% 2,3
Körpálya/oldalvezető képesség 10% 2,5
Zajkomfort 10% 3,0
Gördülési zaj az utastérben 50% 3,1
Gördülési zaj kívül 50% 2,9
Üzemanyagfogyasztás 10% 2,3
Kopás 20% 2,3

Végeredmény: nagyon ajánlott

Rövid értékelés
+ Nagyon kiegyensúlyozott abroncs
+ Jó száraz aszfalton
+ Jó vizes aszfalton


Az ilyen tesztekről már megírtam a véleményem itt is: olyan adatokkal dobálóznak általában ami a való életben nem igazán mérhető és nem lehet tudni hogy 60%-os kopottságnál hogy fog viselkedni ezeken a szép magyar hadiösvényeken amit utaknak neveznek..


Tyetyi téged kérdeznélek,mivel gumikkal foglalkozol,érdekelne a tapasztalatod, a Goodyear F1 ASYMMETRIC 2 gumiról,bár lehet erről még nincs annyi,mert ha jól tudom a 2 az idei fejlesztett változat. esőbe nagyon jól szerepel,még a tavalyi is. Amik az igényeim: Kopás nem igazán érdekel,minden évbe új nyárit veszek úgy is,amúgy se bírnak többet. Esőbe szeretek menni,nyomni neki mert nem mérnek akkor csak nagyon ritkán,és amúgy is szeretek esőbe vezetni,így elsősorban a vizes tapadást tartom én fontosabbnak. Fontos a száraz tapadás is, de mivel olyan gumit még nem találtak fel,ahol egyforma a vizes,száraz tapadás, így nem gond ha szárazon gyengébb kicsit.Szárazon amúgy is jobban előre jelez a gumi,ha határon autózol, mint vízen. Természetesen fúl esős gumit sem akarok,mert annak meg a száraz lesz ramaty. Tudom te nem szereted ha a netes véleményekből indul ki az ember, de vízen szinte mindenűt jól szerepel,mint a véleményekbe,mint a teszteken,2010,2011 teszteken is második volt csak a fogyasztás miatt csúszott második helyre. Jó ha nem is objektív egy ilyen teszt, nagyot nem hibázhatok vele. Szerinted? Előre is köszönöm.

anubisz Elküldve: 2011-02-27 19:56 Benzinkészítés házilag, nejlonszatyorból

[*] http://www.technet.hu/hir/2011...zatyorbol/

lehet gyűjteni a kupakokat Csak az áramot kel lopni hozzá, akkor meg is térül

anubisz Elküldve: 2011-02-24 01:52 Tötés probléma

zoliika írta:
rudo írta: Én is ebben a cipőben járok,de nekem csak egy pillanatra villant fel a töltés jelzőm!
Ma szétszedtük a generátort,a szénkefe nem érte el a csúszógyűrűt(hurrá csak kefét kell cserélni).Holnap szénkefe beszerzés.Szerencsém volt a gyűrűk nem koptak el és nem égetek meg.De kiderült égszíjat kell cserélnem+feszítő görgőket. Így az öröm nem tartott sokáig.


Arra ,hogy jöttetek rá lötyögött a görgő:oops Bocs a hülye kérdésért........


Szól a görgő,lehet hallani, megpörgetik akkor is érezni hogy már nem stabilan fut. Nekem is cserélni kellett. Müller Béla úrtól rendeltem őket Schmiedmann, Hűtőt, olajat,Utánvétel,minden stimmelt,profi a kiszolgálás tisztelt Müller úr
Ráadásul már a módosított görgő feszítő kellett bele,mert azóta módosítottak rajta.A régi nem volt valami tartós. Csak lenne nagyobb alkatrész választék

anubisz Elküldve: 2011-02-23 22:03 Valaki segítsen

hil írta:
anubisz írta:

De hát ezt nem értem,nem melegedett neki a víz? nekem egyszer volt egy kicsit levegős, 10 méter után már tolta fel a mutatót majdnem a pirosba. Lehet el túlozta. Úgy már nem is lehet járni a kocsival, max 100 métereket.


Mivel a hőmérséklet érzékelő nem folyadékban, hanem gőzben volt a nagyon kevés víz miatt, ezért nem jelezte, hogy túl melegedett. Így lehet észrevétlenül megfőzni a motort, ha elmegy belőle a lé.
De azért csodálkozom, mert azt írta, hogy rendesen le lett légtelenítve a hűtő, na de hogyan,víz nélkül?
E36-nál nincsen hűtőfolyadék szint figyelés, csak ha BC van benne.





Meg tényleg senkit nem akarok bántani,mert kultúr embernek tartom magam,őt se meg sérteni akartam,csak azért írtam,mert nekem mikor szivárgott a hűtőm,és feszt le levegősödött egyik hogy már jelezte a műszerfalon,akkor már bele ment vagy háromnegyed liter, de mikor nem tudtam tökéletesen le légteleníteni esküszöm alapjáraton tökéletes volt,mondom jó akkor menjünk, 30 métert mentem már majdnem pirosba ment a mutató.Pedig az enyémbe több víz megy,6 hengeres 3 ezres.Hogy bírta neki,nem tudom. Meg mikor légteleníted csak látod hogy nincs víz benne. Azért hitetlenkedtem.

anubisz Elküldve: 2011-02-23 21:19 Tötés probléma

Burns írta:
Csum írta: sziasztok!!
2naqpja világit az akumlátor vissza jeltzőm!!
titkosmenüben a töltése 11,5 volt
pöcre indult minden okés volt
aztán ma menetközben a töltés egyre csak eset eset mig nem le ment 7.6 ekkor a müszerfalon minden világítot index el ment féklámpa nem volt haza értem vele így alig volt erő a kocsiba szinte csak gurult!! leálítottam probáltam utánna be indítani de semmi!!
aksit tavaly télen vettem zsír újon meg adtól nem is mehet el menet közben a töltés nem?
meghalt volna a generátor?lehet ezt javítani vagy csere ha csere akkor milyen árba mennek ezek?
előre is köszi!!


Szerintem azonnal tedd fel tölteni az akkut. Eddig bírta töltés nélkül a kocsi fogyasztóit.
A generátor szénkeféi kophattak el, amit cserélni kell (jobb esetben)


engem egyszer 3 ezerért bikázott be egy köcsög Taxis,ezt az örömet többet nem adom meg nekik. Vettem is egy ilyen ketyerét,Azóta ez van az aksimon.
http://forex.hu/bb-sbm12-akkufigyelo.html ez mindent mér.

anubisz Elküldve: 2011-02-23 21:14 Tötés probléma

Csum írta: sziasztok!!
2naqpja világit az akumlátor vissza jeltzőm!!
titkosmenüben a töltése 11,5 volt
pöcre indult minden okés volt
aztán ma menetközben a töltés egyre csak eset eset mig nem le ment 7.6 ekkor a müszerfalon minden világítot index el ment féklámpa nem volt haza értem vele így alig volt erő a kocsiba szinte csak gurult!! leálítottam probáltam utánna be indítani de semmi!!
aksit tavaly télen vettem zsír újon meg adtól nem is mehet el menet közben a töltés nem?
meghalt volna a generátor?lehet ezt javítani vagy csere ha csere akkor milyen árba mennek ezek?
előre is köszi!!


Szerintem erre csak úgy is tippeket kapsz azt meg te is tudod,hogy logikus a generátort kel kimérni hogy tölt e,vagy ha tölt menyit. Szerintem egy villamossági is azzal kezdené.
Hozzá teszem,nem vagyok villamossági szerelő de logikus hogy ott keresném a bajt.

anubisz Elküldve: 2011-02-23 20:11 Valaki segítsen

pali316 írta: nagyon sok e36om volt már semelyikkel sem volt ilyen problémám.
sok autót adtam már el soha nem volt egyikkel sem volt problémája senkinek!!




Nem jelzi vissza a műszerfalon hogy alacsony a vízszint? E36 nál?

anubisz Elküldve: 2011-02-23 19:33 Szíjcsere E36

freemen írta: Sziasztok!

Nemrég cseréltem le az autómat egy 316i-re. Szeretném házilag lecserélni a szíjakat. Őszintén megmondom, nem vagyok jártas ebben. Az lenne a kérdésem, hogy kell valamilyen speciális szerszám, vagy kellék? Elég csak a szíjfeszítőket levenni? Érdemes vesződnöm vele vagy inkább vigyem el szervizbe?

Köszönöm a válaszotokat!



Ha még nem csináltam biztos szerelővel csináltatnám,mint hogy törjön,szakadjon valami menet közben, nem olyan drága az. Azért ott vannak nyomaték értékek,a csavaroknál amit illik be tartani.Am ez csak az én véleményem. Kísérletezni lehet,hogy meg éri e? az mindig a végén derül csak ki.aztán az olcsó megoldásból, így lesz a 4 szer drágább. Jártam már így

anubisz Elküldve: 2011-02-23 16:10 Gumi

Burns írta:
SirToma írta:
"És persze minél olcsóbb legyen a nyerő párosítás ebbe a méret tartományban"

Tisztába vagyok vele, hogy hogyan fog viselkedni a kocsi.....
De azért mert olcsó, nem jelenti hogy szar.
Amiket olvastam a gumiról, jókat írtak róla.
Kinek hangos, kinek nem...
Igazából minden típusra van pozitív, és negatív vélemény is.
Inkább vettem volna ebbe az árba használtat????
És ha most nem tudok 120ért venni 2 gumit???
De inkább haggyuk, persze ha vanli, vagy nakang gumit tennék fel, mint 1esek, akkor az zsír lenne, nem????


Az a baj a zajos gumival, hogy egy idő után elviselhetetlen. Én jártam úgy, hogy kiszálltam, mert azt hittem, nincs már olaj a diffiben. Pedig az nem is gagyi gumi volt...
Az a lényeg, ne csak szép legyen, hanem jó is.



és bizony az borzalmas,mert a télim is szól és én is azt hittem szét fog menni a difim.Lassítás,gyorsítás, mintha a metrón ülnék. Nem le szólni akartalak,csak prémium méretű guminál mégis csak jobban oda kell figyelni a minőségre,mert hát csak nagyobb felületen érintkezik az aszfaltal,és így logikus hogy jobban is fog szólni,na meg az sem egy utolsó dolog hogy egy 255 gumi közepesen úszik fel majd egy tócsán, vagy nagyon.
Tudom nagy úr a pénz,és ezért meg követem magam,de mégis csak érdemes lenne egy két tesztet el olvasni,mert azt azért ( minden hülye gumi tesztelő)ha már sose hiszünk nekik, meg tudja állapítani hogy menyire síkitt egy gumi,és kicsit,vagy nagyon csúszik a vízen. Bár 255 nem nagyon tesztelnek. Pl a Dun,Sport Maxot a 2011 teszten is harmadiknak hozták ki,és a tavalyiban is jól szerepelt,csak azért mert írták itt már többször ezt a típust.Elviselhető árral. Én nem használtam még, csak azért írom mert ajánlották már sokan.

anubisz Elküldve: 2011-02-23 10:20 Gumi

m_attila írta: Én nem értem miért jó ennyire széles gumit venni, közúti használatra
225/40 18 bőven elég az összes kerékre, ha csak nincs valami extra széles hátsó felnid.

SirToma írta:
Tyetyi írta:
SirToma írta: Sziasztok.

Pár oldallal visszáb láttam, hogy a Falken fk 452-re mondtátok hogy hangos.
Most nagyon j áron tudnék venni Falken fk-451-et.
Használta már valaki???

A 452 sem alapból hangos, hanem használat során kopik úgy hogy zajosodik. A 451 ebből a szempontból a lehető legrosszabb, írtó gyorsan hangos lesz. Ne vedd meg


Köszi szépen.
Úgy döntöttem megveszem, 255/35 r18 vadi új 25/db. Szerintem jó ár!!!






És persze minél olcsóbb legyen a nyerő párosítás ebbe a méret tartományba

anubisz Elküldve: 2011-02-22 11:28 Gumi

Ma a szervizbe állt egy Z4 es, már át gumizták nyárira. Igaz a hó szállingózik, meg -5 fok van meg van egy pár faszi szédülve