anubisz fórum hozzászólásai

anubisz Elküldve: 2013-07-24 15:23 Segítség!!!

norbeee írta: Sziasztok!

Valaki nem tenné meg nekem hogy leméri az ablaktörlő pozícióját? Levettem tegnap hogy lefessem, csak elfelejtettem bejelölni hogy áll alaphelyzetben Úgy kellene lemérni hogy a gyári ablaktörlő lapát vége a ablak alatti műanyag borítástól hány centi távolságra van. Előre is köszönöm!



Hogy vetted le, mikor csak ugyan abba a pozícióba megy vissza. 3 napja kaptam le.
Lehúzóval, és az egybe szedi le, a recés szürke szar az benne maradt, így meg csak úgy tudod visszatenni ahogy állt.
http://www.lincos.co.hu/lehuzo...zo-ka-2431

én vettem egy ilyet, megéri, és nem szívok vele, meg feszegetem. Ez egybe lehúzza, és ugyan úgy megy vissza, a lehúzás állapotába.

anubisz Elküldve: 2013-07-24 15:17 Társalgó

ebay 11 ezer, szállítással, 3 nap alatt itt volt, Magyarba 25000 ér láttam több helyen.
Vicc. Ezek után ilyen szarokat sosem veszek itthon. Az előző is olcsóbb volt pedig az színre volt fújva, és Amerikából rendeltem.

http://www.ebay.co.uk/itm/2212...1497.l2649

anubisz Elküldve: 2013-07-24 15:14 Futómû és hibái

AteszE46 írta: Sziasztok!

Most vettem egy E46 320D-t, 1999-es. Alulról iszonyú rázkódást lehetett hallani, ezért felemeltük az autót. A bal hátsó futómű felfogatás ki van szakadva a kaszniból

Utánaolvasva, ez típushiba. Számíthatók egyéb meglepetésekre? Az első szilenteken már túl vagyok

Attila

Vidd vissza, mert csak szívni fogsz vele. 1999 évjáratnál ez típushiba, ha előbb utána olvasol akkor megnézted volna. Ha későbbi évjáratot veszel ott már ez nem gond.
Te voltál könnyelmű.

anubisz Elküldve: 2013-07-23 00:42 Elsõ lámpák

ember84 írta: Ilyen balfasz szervízest.És az a te károd??Küldhetnél a fejébe egy kemény jobb horgot,nem??

Ezen sírok. Megnézték a biztosítékot. Mintha a bal első égőnek külön lenne biztije.
Ám akkor akkora biztosíték tábla lenne a kocsiba, mint egy csocsó asztal.

anubisz Elküldve: 2013-07-22 21:17 Elsõ lámpák

valter320d írta:
anubisz írta:
tuku írta:
szotakdavid írta:
tuku írta: Heloztok!nekem egy E 46 hatosom van es xenon lampam van benne gyari!es kijelzte a bord h kieget!voltam szervizbe,rendeltek ujsat belle de bettetek es nem eget!ugy h nem az egovel volt baj!utana megneztek a bistositekot aval seincs baj!ugy hogy a szerelo tanacstalan!elkuldodt mashoz!nektek van otletetek h mi lehet a baja!koszikee lore is!(remelem jo helyre irtam?)


Trafó??


hat mondom h nezek meg azt is!nem tudom h neztek e?


Helóztok előbb fel kellett volna cserélni az égőt, nem kidobni tizen, huszon ezret érte, hogy egyáltalán az égő rossz e.
Oszt akkór mehet tovább a hibaszűrés.
Helóztok.

ÖööööööÖöööööööö igen


Nekem se egy matyóhímzés a helyesírásom, de ezt külön kellett értelmeznem, vagy 3 x újra olvasva.
ez a kedvencem ( E 46 hatosom ) de ez se kutya ( bistositekot aval seincs )

anubisz Elküldve: 2013-07-22 21:09 Elsõ lámpák

tuku írta:
szotakdavid írta:
tuku írta: Heloztok!nekem egy E 46 hatosom van es xenon lampam van benne gyari!es kijelzte a bord h kieget!voltam szervizbe,rendeltek ujsat belle de bettetek es nem eget!ugy h nem az egovel volt baj!utana megneztek a bistositekot aval seincs baj!ugy hogy a szerelo tanacstalan!elkuldodt mashoz!nektek van otletetek h mi lehet a baja!koszikee lore is!(remelem jo helyre irtam?)


Trafó??


hat mondom h nezek meg azt is!nem tudom h neztek e?


Helóztok előbb fel kellett volna cserélni az égőt, nem kidobni tizen, huszon ezret érte, hogy egyáltalán az égő rossz e.
Oszt akkór mehet tovább a hibaszűrés.
Helóztok.

anubisz Elküldve: 2013-07-22 21:06 Segítség!!!

Akkor magában a kérdésed is érvényét veszti, kérdezted hívj e rendőrt, de ugye sajnálom mag minden. Bár akinek nincs attól tényleg nehéz pénzt kicsikarni. Hát ez 22 csapdája.
Marad a megcsináltatom és utána majd csak lesz valami.

anubisz Elküldve: 2013-07-22 20:38 Segítség!!!

Bezzeg ha te mentél volna neki, akkor már ott lett volna, mentő, rendőr, tűzoltó, meg az RTL , ilyenkor meg elsunnyognak. Rohadjanak meg. Ezt komolyan mondom, nem fizetnének ki, egy hét múlva 1 millás kárt csinálnák nekik!! Akkor már nem kéne a pénz, de a lelkem megnyugodna, és ennyi elég.

anubisz Elküldve: 2013-07-22 20:21 Segítség!!!

norbeee írta: SOS szerintetek mit tehetek, mennyi jogom van ha az utcában egy 8 éves gyerek nekiment az autónak biciklivel, eltörte a lökhárítóm és végigszántotta az autó oldalát? Ha nem tudok megegyezni a szülőkkel, hívjam ki a rendőrséget helyszínelni? Szerintem legalább 100 ezer a kár....



Hívd ki a zsarukat, mert ha meggondolják magukat majd letagadják, a bringán még lehet ott a nyom, vagy zsebből fizetnek, de nem hiszem, hogy kivágnak 100 ezret zsebből, de hivatalos papír nélkül mehetsz a sóhivatalba, vagy meglesed a kocsijukat, ha nem rendezik a kárt mehet a szög, meg a porcelán, vagy kromofág, 2 hónap múlva , csak hogy érezze a törődést, vagy benyeled, és vergődsz az ágyban éjszakánként, és mormolod, hogy a kúrva any..át!!!

Persze ha 130 kiló lennél, szét verve tetkóval, kopaszon, aszem kompromisszum képesebbek lennének.

anubisz Elküldve: 2013-07-22 13:21 Motorolaj

[quote="nickname"]
jlaci74 írta:
anubisz írta:
viktor írta:
YouTube videó

Már ismerjük ezt a videót, Most keress olyan BMW amibe 400 fokon ég az olaj. Ennyi erővel 1000 fokra is felmelegithete volna.


Így van.
Marhajó videó , csak semmi értelme. Nem életszerű.
Nincs motor amiben 40 percig 400 C°-os olaj van...
Általában 100 C körül van az olaj hőmérséklete, nagy terhelésnél 150 C körül, ráadásul keringetve , hűtve van folyamatosan.
( Mondom ezt pártatlanul a videóban szereplő olajok gyártmányát illetően. )



főleg hogy a BMW dobozban is castrol van.



Egy kicsit zavar van itt az erőben, ezt írtam én, de kicsit szarúl néz ki a másik videó alatt
( Már ismerjük ezt a videót, Most keress olyan BMW amibe 400 fokon ég az olaj. Ennyi erővel 1000 fokra is felmelegithete volna. )

anubisz Elküldve: 2013-07-21 22:13 Motorolaj

[quote="viktor"]
YouTube videó

Már ismerjük ezt a videót, Most keress olyan BMW amibe 400 fokon ég az olaj. Ennyi erővel 1000 fokra is felmelegithete volna.

anubisz Elküldve: 2013-07-21 08:49 Segítség!!!

Bero írta:
hil írta:
Bero írta:
hil írta:
Bero írta: Köszi a képet! Ezen a legfelső görgő adta be magát! Ami a motorból jön. arról jött le félig az ékszíj és beferdült és hozzáér a blokkhoz.

Szia Bero!
Az a legfelső nagy szíjtárcsa (középen)a hűtővíz szivattyút hajtja. Szerintem nem olaj, hanem fagyálló folyt ott rendesen. Annak a csapágya szokott megdögleni, bár nem ennyire, ennek már előjele kellett, hogy legyen! Ami alatta van kissé jobbra, nagy tárcsa, az a főtengely végén lévő tárcsa.
A vízpumpa csere nem nagy ügy, de ha veszel, akkor lehetőleg olyat, aminek a forgó része a folyadék felé nem műanyag, hanem fém.
No para, nem nagy a gáz, amennyiben jól értem problémádat.
bye:hil

Yellownak: elektromos venti van a hűtőre szerelve.





Köszi a segítséget,Hil! Szotakdavid is ugyanezt mondta nemrég nekem! )

Szia Bero!
Ugyan nem szoktam ide írogatni már (ervin35 és társai miatt) de megnyugtatásod érdekében kivételt tettem.....

Nyugi, nem tűnik nagynak a baj: hil



Köszönöm,hogy most kivételt tettél! Nyugodt éjszakám lesz


Az tényleg vicc, hogy olajat írsz, aztán víz van ott, legalább nyúltál volna bele, hogy mi az. Ha vizet írsz a hülye is azt mondja, hogy vízpumpa.Nem értem, ha folyik valami a kocsiból, csak megnézem már mi a franc az, főleg a motorból. Az ember meg gondolkodik mi lehet az amint tárcsa van, és fossa az olajat. Már ne haragudj.

anubisz Elküldve: 2013-07-20 21:53 Társalgó

nickname írta:
anubisz írta: Ma vettem észre egy csodálatos dolgot.Ugye 2 spriccni pumpám van, vagyis volt. a lámpamosóról leszedtem a sarut és ledugóztam a 2 csövet, nem cserélek minden hónapba lámpamosó szerkezetet tizen, huszon ezrekért, mert kb addig bírták, és utána fosták a vizet, ha kell, ha nem.
Ma nézem, a pumpa elpárolgott e helyéről szépen praktikusan le van dugózva a tartálynál, a tömlő ott fityeg azt jóban.
Valameik szervizbe észrevették, hogy le van dugózva, lenyúlták a pumpát,gondolom majd kiköt egy másik bömcsibe fél áron. Pofám leszakad.
Természetesen ez miatt nem fogok kuka mellett aludni, na de látom már ha szervizbe megyek fotóznom kell a motorteret, utána meg meózni, mi van meg, és mi nincs, hátha egyszer egy 16 os motort találok benne.
Remélem aki használja annak benzint fog spriccelni a lámpára,valaki meg kidobja előtte a csikket.



Nem értem nekem soha nem volt probléma, a lámpamosó spricnivel.



én nagyon szívtam vele, folyt az egyik,2 nap alatt elszivárgott egy tartály drága ablakmosó, kicseréltem nem aprópénzért, 2 hét akkor a másik kezdte, na jólvan, ennyi elég is volt.Állítólak Szlovákiába gyártja valami beszállító, úgy hallatom, fos az egész,kimegy benne a tömítés, aztán kuka. Lehet te valami jó szériát fogtál ki. Vagy én voltam szerencsétlen.

anubisz Elküldve: 2013-07-20 21:49 Segítség!!!

YELLOW írta:
Bero írta:
anubisz írta:
Bero írta: Sziasztok! Elég nagy a baj! A mai nap elég fura hangok jöttek a motortérből,megnéztem és az ékszíj körül jött a hang. A görgőt gondoltam hibásnak. Elmentem pár helyre még a kocsival,majd ma amikor kanyarodtam be a parkolóba,nagy hang, zörgés csattogás de az autó még járt. Felnyitottam a motorháztetőt és a motorból kijövő görgő amin van az ékszíj az lecsúszott róla kb fele szíj van rajta. a görgő mintha meghajlott volna és a motorból is olaj folyt. Volt még pár csapágy darab is a motortérben! Ez mitől lehet? mi mehetett szét vagy nagy a baj?? Egyből trélert hívtam és elvittem a szerelőhöz,de csak ott hagytuk mert nem volt otthon. Akinek van ötlete vagy tud segíteni az írjon,mert tiszta idegben vagyok! Előre is köszönöm!


Nem nézted meg? nem a gorgőfeszittő szakadt szét? bár ha ott olaj is folyik, az sokkoló.


figyi,ami a motorból kijövő tárcsa amin van az ékszíj az ment szét! Tehát ferde a tárcsa és hozzáér a blokkhoz és elég fura hangja van! Az olaj meg alul folyik,de ha jól láttam akkor a tárcsa körül! nagy a baj,mi?



hát gondolom a főtengely ékszíjtárcsa ment szét. így az szézverte a főtengely szimeringet, azért folyhat az olaj.


én is erre gondoltam, ott meg bontani kell.másképp nem jöhetne az olaj.

anubisz Elküldve: 2013-07-20 21:40 Segítség!!!

Bero írta:
anubisz írta:
Bero írta: Sziasztok! Elég nagy a baj! A mai nap elég fura hangok jöttek a motortérből,megnéztem és az ékszíj körül jött a hang. A görgőt gondoltam hibásnak. Elmentem pár helyre még a kocsival,majd ma amikor kanyarodtam be a parkolóba,nagy hang, zörgés csattogás de az autó még járt. Felnyitottam a motorháztetőt és a motorból kijövő görgő amin van az ékszíj az lecsúszott róla kb fele szíj van rajta. a görgő mintha meghajlott volna és a motorból is olaj folyt. Volt még pár csapágy darab is a motortérben! Ez mitől lehet? mi mehetett szét vagy nagy a baj?? Egyből trélert hívtam és elvittem a szerelőhöz,de csak ott hagytuk mert nem volt otthon. Akinek van ötlete vagy tud segíteni az írjon,mert tiszta idegben vagyok! Előre is köszönöm!


Nem nézted meg? nem a gorgőfeszittő szakadt szét? bár ha ott olaj is folyik, az sokkoló.


figyi,ami a motorból kijövő tárcsa amin van az ékszíj az ment szét! Tehát ferde a tárcsa és hozzáér a blokkhoz és elég fura hangja van! Az olaj meg alul folyik,de ha jól láttam akkor a tárcsa körül! nagy a baj,mi?



gondolom szétment a csapágy, cafatokra.valószínű motor bontás lesz a vége, de robbantott rajzot ha belinkelnél jobban értené mindenki.