anubisz fórum hozzászólásai

anubisz Elküldve: 2013-04-15 19:00 Motorolaj

valter320d írta:
anubisz írta:
Zolee írta:
anubisz írta: Van 10-40 es Mobil 1 motorolajom,ingyen. Ha ezzel csinálok egy olajcserét az nem gond, nem? elvégre már nincs hideg, 10 es nem vészes, ha egyszer lenyomok vele 15 ezret.
Most minek vegyek olajat, ha itt van ez ingyen.

A 10-es olaj sztem melegben is vastag, én nem tenném bele



Ne tegyem? szivattyúnak már sok?


Anubisz
Hidegben vastag lassabb az átkenési idő...kicsit jobban kopik de 15000töl még nem lesz motorcserés Jobban támaszt! Melegen meg ugyanolyan mint a többi 40 es olaj!
Te tudod!
Dieselbe biztos nem raknám!
Benzines meg hamarabb melegszik!


Hát igen tudom, gondoltam azért rákérdezek, mert becserélni se tudom, meg eladni se nagyon, mert szervizből van, nagy 200literes kiszerelés, vagy 100literes amibe nekik viszik, aztán más flakonba lett beleöntve, mármint más márkájú olajos flakonba.
Így meg aztán még lehet ingyen se rakná bele senki, azt hiszik étolajat raktam bele,Magyarba már senki nem bízik senkiben. Exemnek Grande Puntója van, annak is adtam 4 litert, de abba pont 10-40 megy. Na mindegy. Azt hittem nyáron még elmegy a 10 es. azért nem akarom, hogy jobban kopjon abba a 10 percbe se, amikor még nem üzemi hőfokos az olaj, még ha mostanában nem is hajtom, hidegen meg soha.

anubisz Elküldve: 2013-04-15 18:41 Motorolaj

Zolee írta:
anubisz írta: Van 10-40 es Mobil 1 motorolajom,ingyen. Ha ezzel csinálok egy olajcserét az nem gond, nem? elvégre már nincs hideg, 10 es nem vészes, ha egyszer lenyomok vele 15 ezret.
Most minek vegyek olajat, ha itt van ez ingyen.

A 10-es olaj sztem melegben is vastag, én nem tenném bele



Ne tegyem? szivattyúnak már sok?

anubisz Elküldve: 2013-04-15 17:25 Motorolaj

Van 10-40 es Mobil 1 motorolajom,ingyen. Ha ezzel csinálok egy olajcserét az nem gond, nem? elvégre már nincs hideg, 10 es nem vészes, ha egyszer lenyomok vele 15 ezret.
Most minek vegyek olajat, ha itt van ez ingyen.

anubisz Elküldve: 2013-04-12 22:21 Vicces :)

Látom nem csak én fedeztem fel az összefüggéseket. Más sem eszi a műszaki problémát.


Sokkoló baleset a garázsbeállón

Talán ez a legijesztőbb esemény, ami történhet egy átlagos kertváros garázsbeállójában. A Toyota női vezetője óvatosan készült a beálláshoz, mikor az autó egy pillanat alatt teljes gázzal rongyolt a zárt ajtónak.

Ilyet már láttunk, de hogy utána nagy lendülettel megismétlődjön ugyanez, majd végül hátramenetben a padkának ütközve érjen véget az ámokfutás, az még nekünk is újdonságszámba megy.

A videó leírásában egyértelműen a Toyotáknál előforduló, beragadt gázpedált hibáztatják, de a felvételt alaposan megnézve nem tűnik biztosnak a műszaki hiba. Elég csak azt az apróságot szemügyre venni, hogy az autót az első ütközés után sikerült hátramenetbe kapcsolni, de az ürest, vagy ne adj isten a parkolóállást már nem sikerült megtalálni.

Nagy valószínűséggel sikerült összekeverni a pedálokat, amit az első sokk okozta pánik még tovább fokozott. Nektek mi a véleményetek?

http://www.vezess.hu/vezetunk/...ban/43233/

anubisz Elküldve: 2013-04-11 23:39 Vicces :)

itt is az elektronika szart be
https://www.youtube.com/watch?...FWUjJF1ai0



meg azoknál is mind, akik kirakatokba hajtanak bele, meg üzletekbe, éttermekbe, a kirakaton keresztül, mondjuk magyarázat mindig volt. Jaj beragadt a fék, a gáz, a szönyeg oda csúszott stb...aki a busszal a vonat elé hajtott az utasokkal, az is azt mondta, a teliholdat nézte, a fehér villogónak, azt hitte fehér a fénysorompó, mert pont arra volt a telihold. Meg a Főrendőr, mikor piásan atomra tört vagy 5 autót,aztán lelépett, azt mondta, le akarják járatnia bűnözők, valami hasonmás csinálta az egészet
Ha te ilyet mondanál egy kihallgatáson, azonnal széttörtek volna rajtad vagy 2 széket.
Nem én raboltam bankot, a hasonmásom volt

anubisz Elküldve: 2013-04-11 23:25 Vicces :)

YELLOW írta:
anubisz írta: A leírás alapján három lány ült az autóban, szóval nem mi pocskondiázunk a női vezetőkről alkotott sztereotípiákban. A lányok annyira sikeresen értek haza, hogy kétszer is belehajtottak a házba.


YouTube videó



én azt hallottam, hogy valami műszaki hiba, ami miatt volt is visszahívás a típusból... persze nem a lányok védelmébe mondom...


hát lehet, de olyat még sosem hallottam, hogy előre menet 2x se működik a fék, hátramenet meg igen, sőt magától piruettezik a kocsi.Persze ma már rengeteg az elektronika a kocsiba, így ha elbaszunk valamit, vagy spontám atom hülyék vagyunk, csak azt mondjuk beszart az elektronika, sosem derül ki, hogy igaz, vagy nem. Kideríteni szinte lehetetlen, ha nem történt meg ugyan ez, vagy másik 20 kocsival.
Ez olyan mint a fájdalom, jaj doktor úr nagyon fáj, de hogy tényleg fáj, vagy nem, azt sosem lehet megtudni. Tolatásba kapcsol egy kocsi magától, és újra belemegy a garázsba, na ne, sőt magától alászedi a kormányt rükvercbe, hogy piruettezzen egyet.

anubisz Elküldve: 2013-04-11 12:36 Vicces :)

A leírás alapján három lány ült az autóban, szóval nem mi pocskondiázunk a női vezetőkről alkotott sztereotípiákban. A lányok annyira sikeresen értek haza, hogy kétszer is belehajtottak a házba.





YouTube videó

anubisz Elküldve: 2013-04-09 01:09 Műszerfal kijelzés

contains24 írta: Sziasztok ! Van egy kis problémám ! Örülnék ,ha segítene nekem valaki!
Tegnap kereszteződésben álltam az autómmal E46 egy nagyobb gázadásra indult el!
És egy sipoló hang után kikapcsolat a menetstabilizátor és a kiprörgés gátló!
Próbáltam a gomb segitségével vissza kapcsolni de nem sikerült! Megáltam az autóval ujra inditottam utánna jó lett minden ! Viszont ezt a hiba azóta már kétszer jelentkezett!
Tud valaki segiteni? Valamelyik érzékelőre gondolok hogy koszos vagy szálszakadt! De igazából foglalmam sincs!


Az előbbi hozzászólásokat megtámogatva, még féklámpa kapcsoló is lehet. Nálam ennek a hibája okozta.Meg még sok más,ami rendszerbe van kötve a DSC és egyéb fékezési funkcióval.
Mindenképpen diagolni kel. Nekem egyből kimutatta.
Ezek a kapcsolók, érzékelők, ha rossz, hibás jelet küldenek, lekapcsolja a rendszert, azért világit minden ami a fékkel van kombinálva.
Természetesen leállítás után nekem is normálisan működött egy darabig.Ez ritkább hiba mint egy jeladó hiba, de benne van a pakliba,még mielőtt nem kezdesz 20 féle alkatrészt venni.

anubisz Elküldve: 2013-04-09 00:40 Mi lehet a baj?

YELLOW írta:
pneurob írta:
YELLOW írta:
maddog írta: úgy látom szinte mindenkinek ugyan az a baja mint nekem csak az enyémet nemtudja senki se megcsinálni..:S első indítás sokadjára de nem mindig, aztán jó.. volt cserélve most: vezérmű jeladó,gyertya,gyújtókábel,benzin szűrű.. ac-t mondtam mérjenek azt mondták az jó. akkor mégis mi lehet a rossz??


adagoló is mondjuk...


Ja, mondjuk lehet, csak benzinesben nem nagyon jellemző az adagoló hiba, de tán a gyújtógyertyák okozhatják a hibát. A hülyeséget félretéve, keress valami normális szakembert. Sajnos ritkaság.



jah én valamié tds-t láttam a ti helyén sorry


anubisz Elküldve: 2013-04-07 00:02 Mi lehet a baj?

Nekem egyszer rossz volt az egyik tankba az üz. szint jelző. Még 80km mutatott, mentem vele a pályán, aztán hirtelen kivilágított a lámpa, és 1km után leállt. Olyan isteni szerencsém volt, hogy a kút előtt 100méterre, elgurultam, de a kútfejtől 10 méterre már nem ment tovább. Kannát vettem, és 10 métert vittem a benzint.
Csere után olyan pontosan mért, hogy más 10km mutatott még ment a kocsi, persze nem hagytam, hogy kifogyjon. Azóta mindig 5 litert viszek a cs,tartóba.
400km nél már kifogyott a tank, nagyon megbolondította a rendszert.

anubisz Elküldve: 2013-04-05 22:38 Tötés probléma

wizzaerr írta: Sziasztok! Lenne néhány (remélhetőleg másnak egyszerűnek tűnő) kérdésem. Az egész sztorit nem mesélem el...a lényeg, hogy felújításra szorul a generátorom, egypár alkatrészre lesz szükség.

1. valeo generátor lett kiszerelve, mehet-e helyette be BOSCH amennyiben a felfogatás és az amper(150A) megegyezik?

2. ha kész a generátor(felújítva vagy cserélve lesz még nem tudom), akkor "felülről" be lehet szerelni, vagy mindenképpen akna/csápos kell? (a helyzet, hogy nem én szereltem ki, de én szeretném visszatenni

Köszi előre is!


Bár az elrendezés lehet más a Dizelnél, itt nem emelt rá, ahogy nézem.


YouTube videó

anubisz Elküldve: 2013-04-05 06:45 Vicces :)

szerinted?


YouTube videó

anubisz Elküldve: 2013-04-04 20:07 Gumiabroncs

veszkoo85 írta:
xmanez88 írta:
anubisz írta:
veszkoo85 írta:
BarG írta:
veszkoo85 írta: Hali mindenkinek..
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Sava intensa 225 45 r17 valami tapasztalat????

http://www.sava-tires.com/sava...tensa-uhp/

köszi szépen mindenkinek......


Arra az autóra 3. osztályú gumi ....





Köszi a segítséget,ebből sokat tudtam meg.........
kis pénzért vettem a 4db új gumit 50ezerért..
amugy mi lenne rá való???
én is szerettem volna valami jó minőségű gumit de 30ezer per db alatt nem találtam semmi normálisat..


Hát tudod jól, hogy nem fogsz kapni világmárkát 25 ezerért ebben a méretben, mit lehet ehhez írni. Tesztoldalak meg vannak dögivel,ahol a nép írja a tapasztalatait,ott jó közepesre van értékelve.Aki nem száguldozik, meg nem megy sokat annak nem kell a prémium gumi. Ki hogy vezet.És ki mibe vezet. ( esőbe vagy szárazon ) sokat


kollega, irtam neked többször privátot, nem kapod meg?


Anubisz köszi a segítséget!!!!!!!!!!!!


Nézd,lehet most gúnyosan mondtad, nekem is IX van, Én GoodYear Eagle F1 Asymmetric 2
vettem 160 volt a négy, neten rendeltem, és házhoz hozták. Nekem többet ér, hogy vízen tudjon jó eredményt a gumi. És én szoktam 200 al menni, 240 el is, nem is ritkán, azért írtam, ki, hogy vezet. És erősített verziót természetesen.
Ha max száraz tapadás akarnák akkor ilyet vettem volna
http://www.tyrereviews.co.uk/i...-RE070.jpg
de vízen halál,amint el kezd kopni.

anubisz Elküldve: 2013-04-04 19:45 Féktárcsa és fékbetét

kecsurobi írta:
kecsurobi írta: fék munkahenger porvédő gumit lehet külön kapni?

ami a dugagyút védi


UNIX nem kell pánikba esni, készletbe van, de érdemes minden gumi részt akkor már amúgy is cseréni.
Féknyereg javító készletnél keresd a hosszú listába

De itt is találsz

http://www.schmiedmann.hu/3_se...oldal4.htm


vezető hüvelyeket is érdemes cserélni, mert ha szar, nem morog ,úszik a nyereg, hanem letapad.

anubisz Elküldve: 2013-04-03 21:40 Gumiabroncs

veszkoo85 írta:
BarG írta:
veszkoo85 írta: Hali mindenkinek..
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Sava intensa 225 45 r17 valami tapasztalat????

http://www.sava-tires.com/sava...tensa-uhp/

köszi szépen mindenkinek......


Arra az autóra 3. osztályú gumi ....





Köszi a segítséget,ebből sokat tudtam meg.........
kis pénzért vettem a 4db új gumit 50ezerért..
amugy mi lenne rá való???
én is szerettem volna valami jó minőségű gumit de 30ezer per db alatt nem találtam semmi normálisat..


Hát tudod jól, hogy nem fogsz kapni világmárkát 25 ezerért ebben a méretben, mit lehet ehhez írni. Tesztoldalak meg vannak dögivel,ahol a nép írja a tapasztalatait,ott jó közepesre van értékelve.Aki nem száguldozik, meg nem megy sokat annak nem kell a prémium gumi. Ki hogy vezet.És ki mibe vezet. ( esőbe vagy szárazon ) sokat