anubisz fórum hozzászólásai

anubisz Elküldve: 2013-02-26 17:09 Társalgó

anubisz Elküldve: 2013-02-26 16:17 Társalgó

Ismét egy pár orosz csemege, most Búsz VS autósok a videón sírni fogtok.
http://www.hir24.hu/miafhu/201...ualisdoboz

anubisz Elküldve: 2013-02-26 14:23 Mi lehet a baj?

kbalint írta: Meg lett a probléma.
Ékszíj feszítő görgők kicserélve. Gázelvételkor nem tudott rendesen feszíteni a szíjon és ezért jöttek ezek a csodás hangok. Főtengelyen ami van ékszíjtárcsa is gyanús volt de levétel után hála istennek nem ő volt a sumák


Várható volt, olyan hangoknál egyből a görgőt kell nézni először.

anubisz Elküldve: 2013-02-25 07:31 váltó

YELLOW írta:
hil írta:
ember84 írta: Ha ezt hianyolod annyira:szia'es kossz


Szia!
Valóban, semmi közöm hozzá, de jó a modorod (ezt mások is megjegyezték)! Szüleim először köszönni tanítottak meg, főleg ha kérek valamit.........

Bocsánat megjegyzésemért!

bye:hil



őőőő.... izéééé. sokszor én sem köszönök, ha kérdezek valamit. lehet ezért nem kapok választ? bár én úgy vagyok vele, amennyit fent vagyok, már nem is köszönök, hisz nem mentem el. viszont abban egyetértek, hogy vannak olyanok, akik 10-20 kommentel, vagy újként ajtóstól rontanak a házba, aztán ha nincs válasz úgy távoznak, azzal a szájízzel, hogy ez a fórum szar, mert nem válaszol neki senki. még ha csipkelődünk is, szerintem egy kis család már van itt (amiben akár én a rút kislkacsa is lehetek ) akik között szerintem annyira nem gáz. oké illik. én azé előre elnézést kérek, ha nem köszönnék, én akár a modortalan jelzőt is bevállalom.
most csak azért írtam, mert picit magamra vettem, hisz sokszor nem köszönök.


Hát én se köszönök mindig, mert én is elég sokat fent vagyok, hülyén nézne ki, hogy naponta 10x Köszönjek. Nem taplóságból teszem. Bár megköszönni megszoktam,ha segítséget kérek,én is szóvá tettem már az ilyen mentalitást. Volt már itt aki megadta a számát, és írta, hogy hívjátok vissza, ha megtaláltátok a hibát

anubisz Elküldve: 2013-02-24 17:00 Katalizátor

frizo írta: A temérdek cserére szoruló alkatrész közé, még a katalizátor is hozzá jött nálam a listához. a márkaszervíz 600E forintot emleget, de ezt valahogy csillagászatinak tartom. Érdekelne, hogy neked Mikee azóta milyen tapasztalataid vannak az AWG katalizátor kapcsán.


Pont 2011 nyarán lépett be utoljára. Választ ne várj tőle. Szerintem vegyél bontottat.

anubisz Elküldve: 2013-02-24 08:28 Társalgó

Jól eltalálta a kerék, alsó videó.
http://sport.hir24.hu/auto-mot...ualisdoboz

anubisz Elküldve: 2013-02-22 11:14 Társalgó

iPhonosok itt egy okosság, szuper dolog, egy ilyet én is beszerzek.

http://www.mobilport.hu/hirek/...ualisdoboz

anubisz Elküldve: 2013-02-21 22:05 E46 TÍPUSHIBÁK

tomy320ci írta:
hil írta:
tomy320ci írta: Sziasztok!
Ugyan az a problémám, mint az előttem lévő 2 hozzászólónak. Valami koppanó, kopogó hangot hallottam a hátsó futómű felől, ezért elvittem szerelőhöz szilent csere reményében:S, de kiderült hogy a hátsó futómű kezd elválni a kasztnitól. A szerelőm is csak kamillázott, mert csak hallott erről, viszont nem látott még ilyet. Nem örülök hogy újat tudtam mutatni. Érdeklődnék az előttem lévő 2 bajtárstól, hogy nektek sikerült megoldani a problémát? Illetve tud valaki tanácsot adni, hogy hová vigyem? Lakatos ismerősöm van, kérdés hogy az általuk elképzelt megoldás megfelelő lesz e..


Szia!
Én az NT Autónál beszélgettem erről a problémáról, tudják is javítani. Kb 100 000 pénzike és két nap, mert az egyik nap lebontják a hátsó futóművet, megcsinálják, másik nap visszarakják. Ők azért két napig csinálják ezt, mert két műszakban dolgoznak, és amelyik csapat kiszereli, másnap az rakja vissza.



100 ezer? Komoly. 1 Hónapja van nálam az autó:S. Ráadásul átnézettem szervízbe, hogy ne legyen semmi komoly baja..Most nagyon mérges vagyok..


Ha márkaszervizbe csinálnák 300 lenne. Csak viszonyításnak, Egy 350Ft tömítést az olajszűrő ház alatt 25000 ért cseréltek ki. Egy olaj leeresztő csavar csere ( csavart én vittem ) 8 ezer . És csak leengedte az olajat, betekerte, és visszaöntötte.
Hátsó kézifék rögzítő pofák cseréje, 25 000 körül. ez a 25 ezres szorzó érdekes, mert az ablak emelő szerkezet cserére is annyit mondtak, 1 ajtóba!
Arról nem is beszélve, hogy gondolom ebbe már benne van a futómű állítás, amit biztos kell csinálni utána, ami szintén nem a 3 ezres kategória. Van ott munka bőven. 100 ezer nem durva ár.

anubisz Elküldve: 2013-02-21 08:08 Üzemanyag fogyasztás

negativ0001 írta: Valaki hasznalt Spuri-t? Ugy tudom abbol ket fajta van.Es a Green fuel-t?


Mellé egy jó adag placebo hatás. Ezek mind arra építenek. Amint beletöltöd, már érzed is a hatását. Aztán sehol semmi, csak 3x gyengébben nyomtad a gázt. Sok sikert hozzájuk, inkább tankold bele azt a 2 litert, ne ezeknek a zsebét tömd lóvéval.
Bugatti Veyront ne vegyél. Padlógázon 13 perc alatt kifogy egy teletank, és nem 70 literes a bödön.

anubisz Elküldve: 2013-02-21 00:52 Index relé

Aszem BAZ15d az aljzat típus.
Ilyen, ugye?
http://autoalkatreszwebaruhaz....2/E345.JPG
Kb így van a foglalat, nekem meg egy sima ellentétes van betéve.

anubisz Elküldve: 2013-02-21 00:13 Társalgó

anubisz Elküldve: 2013-02-20 22:31 Társalgó

batigol09 írta:
YELLOW írta:
batigol09 írta: Sziasztok!

Legyünk büszkék megint kicsiny lelkes ge**a országunkra...

Röviden: III. ker. parkolás, félig járda- félig úttest. Parkolok, vészvillogó, nem hazudok 4-5 percre hagytam ott a kocsit. Mire visszaérek, már a lopós autó a kocsi mellett a 4 kerék már beakasztva! Remek... Mondom, h már itt vagyok el ne vigyék! Erre ők:
- 2 lehetőségem van: Elviszik a kocsit majd a Pók utcában kiválthatom 30 ezerért! vagy a helyszíni bírság 11.000! Természetesen ideges voltam, de őket nem kűldtem el a búsba, de mondom, hogy nincs nálam készpénz, csak kártya, adjanak csekket befizetem. Olyan nincs, hogy csekk csak "cash" vagy viszik! Mondtam akkor elemgyek egy bankautómatához, pár perc séta... Erre: Menjek de addigra ők már nem lesznek itt! Mondom akkor kísérjen el vki (3an voltak)! Erre: Ők nem azért vannak, h várjanak meg kísérgessenek! Agyam elborúl természetesen, kocsit már emelik eközben!!! Mondom terminál vagy ilyesmi? Áááá dehogy, készpénz! Már hívtam a rendőrséget hátha.... erre a JóISTEN megszánt gondolom és megjelenik egy ismerősöm h mi a baj??? Mondom azonnal adj pénzt mert viszik! Erre a lopósok...: Már mindegy nekik vinni kell az autót, mert traileren van, már nem oszt nem szoroz, nincs helyszini bírság!!! Fenyegetőzések mondanom sem kell stb stb újból rendőrség... majd mielőtt kihívtam volna őket (a diszpécsernek meséltem a történetet) mondtam, h itt vagyok a kocsinál a pénzzel és ennek ellenére viszik az autómat stb... vmiért az egyik meggondolta magát és mondta, h fizzessem ki és akkor leemelik a kocsit..így történt.

Nem mozgássérült helyre álltam, nem álltam el parkolót, forgalmas helyet, sztem naponta 10 ilyet megcsinálnak mert lesben állnak. És nekem csak az fáj, hogy semmi humánus megoldásra nem törekednek, h elvárják az embertől, h legyen nála készpénz, amikor ma már "mindent" kártyával intéz az ember vagy a neten...már a taxikban is ott a terminál!!!!!!!! gondolom ez a kiskapu, h a parasztnál nem biztos, h lesz készpénz, azt meg nem várják meg h felvegyen... és tuti bünti! Csak ennyit szeretem volna megosztani...


attól függ a járdát mennyire álltad el. ha elfér egy ikerbabakocsis anyuka, akkor nem szólhatnak. vagy ha volt kint várakozni, megállni tilos tábla, akkor kiteheted a vészvillogót nem fogja őket meghatni, mert ezek már tudják, hogy nem azért van kint, mint amire való a vészvillogó. mondjuk Te sem az eredeti cél miatt hazsnáltad, hanem azért, hogy betudj ugrani boltba, akárhova. mert így volt, nem műszaki hibád. szóval szerintem a felháborodás nem teljesen jogos, mert mint laikus gondolja azt, hogy műszaki hiba, ergó jobb ha elviszik.
bár nem vagyok nagy pestre járós, tudom szar a parkolás, de én inkább távolabb állok bárhol, csak az autó biztos helyen legyen.
bankártyás fizetésre csak annyit, hogy engem pl idegesít, amikor az emberek 5-8száz Ft-okat is azzal fizetnek, mikor sok bank a hazsnálatért többet von le. szerinteme gy embernél legalább 20-30ezer legyen, mert előfordulhat központi terminál leállás is, és akkor mi lesz?
ne haragudj véleményem miatt.


nem haragszom.. könnyű neked tavol a fényes bptől az a része a bosszantò h szándékosan basznak ki veled.. amugy a jarda egyik oldala parkoló a másik meg főút s én a parkolo felöli reszen voltam... a jardan még egy fél autonyi hely volt. no comment


építs be egy mikrokapcsolót, amilyeneket pluszba szoktak a riasztó mellé, csak akkor indul ha azt is elkapcsolod. Máskor ha megállsz, tudsz hivatkozni, hogy leállt a kocsi,most akarod elvitetni, nézzék meg nem indul.
Én úgy tudom ha üzemzavar van nem büntethetnek meg, de legrövidebb időn belül meg kell szüntetni a jogsértést, nem? Akkor bárhol halálra büntethetnek, ha lerobban a kocsi, és félre tolod.
Persze parkoló jegyet ilyenkor is kell venni, de egy rövid tilosban állást, talán meg lehet úszni, és lehet rendőrt is hívni, hisz te nem tehetsz róla. Aztán ha indítgatód egy párszor, rányomsz kapcsolóra és hoppsz beindult, jaj de jó, már megyek is a szarvízbe.
Néha egy pár 100ft os megoldás sokszor hasznosabb, mint a pampogás. Pesten szar a parkolás, szerintem megéri. Biztos behozza az árát, már csak ha egy 30 ezres büntetést megúszol.



anubisz Elküldve: 2013-02-20 21:43 Index relé

jons írta:
anubisz írta:
Megpróbálok kompatibilis égőket keresne hozzá. Égő készletbe is csak a sima ellentétes van. A boltiba.


Unixos uriemberrel hozatott két félét, mert ő sem volt benne biztos. Aztán az egyik jó lett.


ez egy hivatalos égő kereső, de itt se ad róla semmi adatot, persze képen is csak az egyik oldalról mutatja

http://am_application.osram.in...ex_en.html

vicces, hogy 100ft égő miatt 40 km kel kocsikázni, hogy találj, ha hirtelen venni szeretnél, és nem hívogatsz végig senkit előtte.
Aranyos, hogy nem volt jó a BMW nek a normál elrendezés!!!

anubisz Elküldve: 2013-02-20 21:36 Index relé

jons írta:
anubisz írta:
Az viszont érdekes, hogy nem lehet kapni BMW kompatibilis égőt, csak BMW szervizbe? mert ami benne van annak a 2 bütyke pont ellentétesen van, a foglalat meg nem ellentétes az égő alján levő bütykök helyzete.


két féle van hál' istennek. Vagy egy 180 fokos meg egy 120 fokos... a bömösbe emlékeim szerint amikor cseréltem a 120-asat kellett vennem.


Igen, és nézem a neten, mindenűt a sima ellentétest írná hozzá, amit ugye, csak bele feszíteni lehet sréhen, de nem passzol a foglalatba felfordítás után, így persze a hátsó rázkódás miatt kimozdul.
Megpróbálok kompatibilis égőket keresne hozzá. Égő készletbe is csak a sima ellentétes van. A boltiba.

anubisz Elküldve: 2013-02-20 21:21 Index relé

medveborke írta:
anubisz írta:
YELLOW írta:
senna írta: Üdv. Most vettem egy E46 2001-es autót és az indexe néha gyorsan villog aztán normálisan. Olyan mintha ki lenne égve egy izzó! Mi lehet a baja?


van benne angyalszem, vagy valami LED-es cucc?


Ez jó, mert nekem is ezt csinálja, reggel hidegen, az elő indexelésnél 3,4 szer gyorsan nyomja, utána beáll a normális ütemre. Érdekes módon utána már nem nagyon csinálja.
Nem hinném, hogy csak 3,4 mp ig rossz a kontakt valamelyik égőnél, és csak reggel.
Minden esetre érdekes. Nincs lelkierőm utána nézni, mivel nincs égőm kiégve. Roh..on meg.


Ugyan ez volt nekem is! Igaz nekem egy idő után elkezdte néha bedobni menet közben, hogy a bal hátsómmal van valami... aztán 1 hónap múlva már picit pislákolt is az egész bal oldal.
A bal hátsó lámpám fő csatlakozójában az egyik kis "pöcök" ellazult. Az vagy csere, vagy mint nálam hozzá kellett forrasztani egy "áthidaló" kábelt a rossz csatlakozó "sínjéhez"!
Végig kell nézni melyikkel működik normálisan.
Ezt az elektronika dolgot nem vágom egyáltalán, ha totál érthetetlen voltam szóljatok és holnap rákérdezek, hogy magyarázza el számomra is érthető módon, én pedig továbbítom.


anyi még, hogy jobb hátsó fékl. égő néha nem kontaktol mostanában, meg kell mozgatni,akkor jó, utána egy idő után megint nem világit, de akkor vissza jelzi a műszerfalon, és attól nem villog gyorsabban az indexem. Viszont a gyors villogást csinálja, ha ég, ha nem az adott égő.
Az viszont érdekes, hogy nem lehet kapni BMW kompatibilis égőt, csak BMW szervizbe? mert ami benne van annak a 2 bütyke pont ellentétesen van, a foglalat meg nem ellentétes az égő alján levő bütykök helyzete.Bele lehet tenni a másikat, de ezért nem passzol rendesen . Biztos én cseréltem valamikor, de egy áruházba nem láttam olyat ahol olyan égő van,aminek nem pont ellentétes a bütyök az alján.