nickname fórum hozzászólásai

nickname Elküldve: 2013-03-05 08:00 Féktárcsa és fékbetét

YELLOW írta: szerintem vegyéé ATE-t mer nekem is az van
én az egészért 56ezerért jutottam hozzá, igaz először nem, majd pár száz km után rázott, de mára eltünt, fog mint az állat, nekem fel sem tűnik, de asszony feszt a mislicákat nézné a szélvédőn
ugye milyen szééép?


Akkor te ugy gondolod, hogy ami neked az legjobb ?

egyébként meg ne 10 évvel ezelőtti árakat mondj

nickname Elküldve: 2013-03-05 06:51 Féktárcsa és fékbetét

tomy1228 írta:
anubisz írta:
tomy1228 írta:
anubisz írta:
anubisz írta:
tomy1228 írta: Szevasztok!

Lenne egy olyan kérdésem hogy a fékbetét kopásjelző milyen mértékű fékbetét kopásnál jelez be,mert nekem most olyan 2-3mm körül van az első külső fékbetét és még nem jelzett be(itt már kéne neki jeleznie?),műszerfal tesztet csináltam ott működik a visszajelző lámpája!

Köszi:Tomy


Ha aggaszt cserélj fékbetétet vagy megvárod amíg jelez, mikor szerinted is vékony már? vagy már megnyugtat, ha világit akkor jogos volt a csere


Legalább kopásjelzőt nem kell cserélned, mert szétkoptatta a féktárcsa.


Lehet az lesz hogy nem várom meg mert én ezt már kevésnek találom,ugyis tárcsát is kell cserélni,azért kérdeztem hogy esetleg ráér e még 1 honapig vagy ez a vastagság már nagyon a határon van!Még egy kérdés gyári BMW féktárcsa 21-22 ezer környékén az jó ár?


Ez egy parázs téma itt, mint az olaj. Sose kapsz rá normális választ, mindenki a sajátjára esküszik. Amit én mondok Brambot ne vegyél, híresen vetemednek, külföldön mindenki köpködi, persze biztos gyártanak olyan típust ami nem, de azt te nem fogod megfizetni. Nyugodtan vehetsz rá gyárit, ha nem izzásra vasalod rendszeresen, Juridot, fékpofába is! De használhatod a Zimmermann tárcsákat is, alap típus elérhető árú, és Német minőség, kis manufaktúra
http://www.otto-zimmermann.de/en/
Csúcs vasaknak 50 60 nál indul az ára, 1 pár. Ha átlag vezető vagy, tökéletes a gyári, nekem is az van. 1x ütött, felszabályozták,azóta tökéletes, vagy másfél éve.


Versenypályára nem járok vele és a mostanival is meg vok elégedve ,pedig nem mondanám hogy lassan közlekedek,de olyan még sose fordult elő hogy ne lett volna megfelelő a fékhatás,igen tudom hogy ezek elég parázs témák elég sokat szoktam forumot olvasni,én épp ezért foglalok állást a gyári cuccok mellet,olajból is bmw rendelek akármit is tartalmazzon az a doboz!


Normál kategóriában gyári, ha meg tudod fizetni, bajod nem lesz vele.

nickname Elküldve: 2013-03-04 11:59 Váltógomb

YELLOW írta: engem inkább az érdekelne, hogy ha a bőrös csinál nekem, akkor hogy tudom rögzíteni azt a régi kerethez. mert nekem a gyári mintha oda lenne sütve a kis műanyag kerethez.


Sehogy

A régit levágják,lekaparják róla, és az ujjat oda lehet ragasztani.

nickname Elküldve: 2013-03-03 20:10 Féktárcsa és fékbetét

hil írta:
nickname írta:

Ha egy normál ATE Tárcsa 14000 akkor inkább 18000 Környékén megveszem a gyári BMW-t


Szia!
A vicc az, hogy 4000-ért többért talán ugyanazt fogod kapni.

bye:hil



ezen talán lehetne vitázni, vannak érvek és ellenérvek.

De én nyugodtabb vagyok ha gyári dobozból van kibontva, lehet hogy palisság de legalább van kézzelfogható garancia.

nickname Elküldve: 2013-03-03 16:32 Féktárcsa és fékbetét

szotakdavid írta:
csatis1 írta:
YELLOW írta:
senna írta:
YELLOW írta:
senna írta: Üdv. Egy gyors kérdés. Hátsó fékbetét és tárcsát vehetek olcsóbbat és ha igen milyent? Sokan írták hogy hátul nincs jelentősége hogy milyen márka mert úgy is inkább az első fékeket használja az autó!


azért nem egészen. az oké, hogy az első tárcsa jobban kopik, hisz fékezésnél a súlypont előre megy, jobban kell taposni, jobban kopik. az is igaz, hogy mondhatni egy rendszer az eleje, hátulja. de. a BMW-nél ha megnézed a hátsó tárcsák majdnem akkorák mint az elsők (elsőkerekes autónál a hátsók eltörpülnek), igaz kisebb a felőletük amin a betét fog, a betét is kisebb. de mivel hátul hajt, ezért a hajtott kereket is jól kell hogy fékezze. azért a túl gagyi felé nem szabad elmenni. a hátsó tárcsa is fel tud hullámosodni (volt is nem rég egy sztori itt), aztán rázni fogja az autót.
én azt mondom Jurid, vagy ATE natúr tárcsák a hozzájuk való betétekkel.


Találtam jó áron 17.000ft/pár STEINHOF furt tárcsát hátra,erről mi a vélemény? Neten jókat irnak róla!



még nem hazsnáltam, de az ilyen kaliberű furt tárcsáktól mindig a hideg kiráz. a brembo is elvetemedik, meg képes megégni, sípolni, akkor ezek? nem tudom. szerintem felesleges is a furt tárcsa, ebben a kategóriában inkább gyengít a szerkezeten. de szerintem pl sima ATE-t ami semmi extra, már 12 max 14-ért is kapsz. veszel hozzávaló betéteket. tutti nem lesz hangja. ehhez meg kitudja milyen betét a jó. mellesleg tartósságban ezek a tárcsák szerintem gyengék, főleg ha véletlen egy keményebb betétet választasz hozzá.
nem beszéllek le róla, ha neked tetszik vedd meg, aztán idővel kiderül.

szerk.: jah neked már lehet hűtött tárcsa megy hátra is, akkor lehet drágább


Én ugyan a Steinhof márkát nem ismerem, de olyat akartam. Arról lebeszéltek és ajánlottak helyette olasz OpenParts tárcsákat ATE betétekkel. 1 éve vettem a szettet és teljesen meg vagyok elégedve velük. Fog mint az atom és nem nyikorog kicsit se. Nem kiciócó, de az én eddigi tapasztalatom jó. Szerintem nem gyengék 30i/d alá sem. Nem beszélve a 20d-ről. A kérdés az hogy áldozol-e rá pénzt.


Irigykedem is a szép fékeidre,szép nagy lyuggatott tárcsák,nem baj remélem jövő héten már nekem is fent lesz,bár szívok az első nyergeimmel


Ha egy normál ATE Tárcsa 14000 akkor inkább 18000 Környékén megveszem a gyári BMW-t

nickname Elküldve: 2013-03-01 21:03 Nem tudom mi a baja az autómnak

Pintyi86 írta:
nickname írta:
Pintyi86 írta:
YELLOW írta:
hil írta:
Pintyi86 írta:
Pintyi86 írta: Nos !
Ki cseréltem a szívósor tömítéseket és a benzin szűrőt alapjárati motor tisztítás fék spray-vel a Légtómegmérő nem volt koszos gyertya ki be hengerenként.
NEM MARADT MÁS MINT A DISA SZELEP CSERE AZAZ A FORGÓATYUSHÁT SZÉLŐZTETŐ SZELEP mert amikor cseréltük a tömítéseket meg nézte a szerelő és elégé mozog azaz a végén a szelep mozog ez adja a csörög hangot és ettől nem tud zárni rendesen innen jön a falsh levegő.
itt igazolódik be a wallis-ba amit mondtak nem hűje gyerekek ők ö a BMW SZERVIZ !!!


Sziasztok !
Megoldódott a probléma a Disa szelep cserével 83.000ft magam cseréltem ki innen szívott fals levegőt mivel a membránja elromlott és csörgött más szerelő csak találgat benzinszűrő , vákuumcső, lambda szonda, ac pumpa, meg szívósor lamella csörög meg ilyen hülyeségek.
A Wallis a legnagyobb Király ők a HIVATALOS BMW SZERVIZ NEM MÁS hiába 20.000-ft a DIAGNOSZTIKA legalább nem szédítenek hogy ez meg az a baja és írásba is adja amire feleltséget válla.
Akinek kiég a check lámpa az ne szórakozzon irány a Wallis mert más ha nem is kéri el a munkadíjat akkor is anyagárba 100.000-nél járhatok mire megoldódik a hiba és ne felejtsétek senki csak a gyári eredeti BMW program tudja kiolvasni nem kalózmásolat amit nem is lehet frissíteni.


Szia!
Már megbocsáss, de a Wallis ekkora dicsérete talán túlzó! A DISA szelep szerintem nem a forgattyúsház szellóztető szelep, mert akkor mit keres a szívó csövön? Mellesleg 8-9K körül lehet kapni tuti jót pl Kasza Mester. A különbségből nem kevés "Bambit" ihattál volna.

bye:hil



az a kertergázszelep lenne nem? lehet azt cserélték neki, csak a drágábbat (DISA) számolták fel?
mondjuk erre gondoltam, nem rég erről linkelgettek itt páran videjót


SZIASZTOK !

ÚJAT VETTEM GYÁRIT AZÉRT VOLT 83k MERT HÁLA ISTENNEK VAN MIBŐL MEG VENNI.
VETTEM BONTÓBA ÉS CSÖRGÖTT MONDTA A WALLIS NÉZZEM MEG KÉZZEL RÁNGASSAM MEG A SZELEPET A VÉGÉN ÉS HA CSÖRÖG SZAR.
HIGGYÉTEK EL NEM VAGYOK HŰJE GYEREK NEM TUDNAK BEHÚZNI ÉS NEM IS ÚGY NÉZEK KI MINT AKIVEL MEG MERNÉK PRÓBÁLNI. DE ÉN IS DOBTAM HÁTAST MERT AMIKOR MONDA A WALLIS AUGUSZTUSBAN HOGY DISA BAJA VAN AKKOR MÉG CSAK 58.000 VOLT DE A BOSCH A BESSZÁLLÍTÓJUK ÉS A WALLIS FELVÁSÁROLTA AZ EGÉSZET 2013.01-TÖL ÉS CSAK KÖZVETLEN A WALLIS-TOL VAGY KÜLFÖLDÖN TUDOD MEG VENNI BOSCH GYÁRI SZÁMMAL AZT ÍRJA 0-DB A GYÁRTÁS SZÜNETEL UTÁNAGYÁRTOTT MEG NEM LÉTEZIK. PEDIG 47%-OM VAN A BÁRDINÁL !


"HIGGYÉTEK EL NEM VAGYOK HŰJE GYEREK NEM TUDNAK BEHÚZNI ÉS NEM IS ÚGY NÉZEK KI MINT AKIVEL MEG MERNÉK PRÓBÁLNI"

Ezen jót nevettem


min nevettél jól nem érdekel ha át is basznak én ki tudom fizetni az a lényeg hogy működik és nem érdekel , hogy 100k fizetek a 5k meloért az a lényeg hogy el tudok menni melózni mert 18 embert foglalkoztatok és a kb 24h alatt vissza jött az ára. na ez a nevetséges öcsém !


Gyakorlatilag a probléma "ÖCSÉM" az hogy ugy gondolod hogy tudsz mindent.

1. Azt írod téged nem lehet lehúzni ? "akkor miért a wallisba vásárolsz ? elmentél volna a hantos ricsihez kb 25-30 % al olcsóbban kaptad volna meg azt a gyári alkatrészt"

2 Örülök hogy ki tudod fizetni, ez azt jelenti hogy sikeres vagy a munkádban, de akkor miért a bárdis kérdőjeles 47% -os kedvezményre hivatkozol.

nickname Elküldve: 2013-03-01 18:03 Autóvásárlás

Nyemo írta: Sziasztok,

pár perce regisztráltam még csak de már napok óta olvasom az autóvásárlásos topicot szépen visszafelé. olvastam elég sok pozitívumot és elég sok ellentétes véleményt is.
Nos nem spammelek tovább , a lényegre térek:

-Jelenleg egy 1,2 es Fiat Stilom van , első jogsis kocsi volt sajna csak erre futotta de megtanulni vezetni bőven jó volt , viszont hogy megmondjam az őszintét elegem lett belőle 2 év után,Istencsapása egy autó , mondjuk lehet a 2001 es évjárat miatt.
Lényeg , hogy autóvásárlás előtt állok és a BMW 3-as szériája fogott meg nagyon.Kinézetre ,teljesítményre , ár kategóriára.
Maximum 1.2 milliót szánok a kocsira is ha lehet szeretném azért beszámoltatni a kis csodámat is , szóval gondolom itt a leginkább csak kereskedések jöhetnek szóba.
-Pár információ kellene hogy mik lehetnek a bömösöknél típushibák mire figyeljek oda vásárlásnál? Olvastam hogy kormány , belső , fékpedálok azért elég árulkodók lehetnek de nem nagyon vagyok otthona témában.
- 2000 - 2005 ös évjárat között gondolkodtam , viszont nem tudok dönteni , tetszenek a 318 asok a 320 asok de a 325 ösök is nagyon. Szerintetek melyik lenne a legjobb választás?Melóba járnék vele nyáron nyaralni 1x 2x belföldön szóval éves 10-15k kilóméternél nem lenne többet hajtva. Szeretném azért ha rálépek a gázra akkor ugorjon is az autó ne csak a fogyasztásmérő emelkedjen rohamosan
-Nézegettem már elég sok oldalt és találtam is pár szimpatikusabb vasat , de az ár miatt nem nagyon merek belevágni,túl olcsónak tűnnek...
Pár példa:

itt én nagyon olcsónak találom az autót:
http://www.topauto.hu/bmw/318/...breadcrumb

ez viszont nagyon kecsegtető:
http://www.topauto.hu/bmw/320/...tactSeller

http://www.hasznaltauto.hu/aut...re-6652156

http://www.hasznaltauto.hu/aut...ci-6325608

http://www.topauto.hu/bmw/320/...breadcrumb

Ez viszont elég hihetetlen:
http://www.topauto.hu/bmw/m3/c...breadcrumb

Esetleg ha adnátok pár tanácsot hogy ti milyet vennétek a helyemben , vagy milyen ajánlotok azt nagyon megköszönném.
Lehet kicsit sokat írtam de nem akartam elhadarni csak tőszavakban.

Előre is köszönöm!


A 2 számú hirdetés szerintem kamu, egyébként mind elég fapados változat

Az utolsó pedig nem M3 -as

Szerintem 1.2m korrekt állapotú E46 BMW 3 szériát nehéz lesz találni



nickname Elküldve: 2013-03-01 07:05 Nem tudom mi a baja az autómnak

Pintyi86 írta:
YELLOW írta:
hil írta:
Pintyi86 írta:
Pintyi86 írta: Nos !
Ki cseréltem a szívósor tömítéseket és a benzin szűrőt alapjárati motor tisztítás fék spray-vel a Légtómegmérő nem volt koszos gyertya ki be hengerenként.
NEM MARADT MÁS MINT A DISA SZELEP CSERE AZAZ A FORGÓATYUSHÁT SZÉLŐZTETŐ SZELEP mert amikor cseréltük a tömítéseket meg nézte a szerelő és elégé mozog azaz a végén a szelep mozog ez adja a csörög hangot és ettől nem tud zárni rendesen innen jön a falsh levegő.
itt igazolódik be a wallis-ba amit mondtak nem hűje gyerekek ők ö a BMW SZERVIZ !!!


Sziasztok !
Megoldódott a probléma a Disa szelep cserével 83.000ft magam cseréltem ki innen szívott fals levegőt mivel a membránja elromlott és csörgött más szerelő csak találgat benzinszűrő , vákuumcső, lambda szonda, ac pumpa, meg szívósor lamella csörög meg ilyen hülyeségek.
A Wallis a legnagyobb Király ők a HIVATALOS BMW SZERVIZ NEM MÁS hiába 20.000-ft a DIAGNOSZTIKA legalább nem szédítenek hogy ez meg az a baja és írásba is adja amire feleltséget válla.
Akinek kiég a check lámpa az ne szórakozzon irány a Wallis mert más ha nem is kéri el a munkadíjat akkor is anyagárba 100.000-nél járhatok mire megoldódik a hiba és ne felejtsétek senki csak a gyári eredeti BMW program tudja kiolvasni nem kalózmásolat amit nem is lehet frissíteni.


Szia!
Már megbocsáss, de a Wallis ekkora dicsérete talán túlzó! A DISA szelep szerintem nem a forgattyúsház szellóztető szelep, mert akkor mit keres a szívó csövön? Mellesleg 8-9K körül lehet kapni tuti jót pl Kasza Mester. A különbségből nem kevés "Bambit" ihattál volna.

bye:hil



az a kertergázszelep lenne nem? lehet azt cserélték neki, csak a drágábbat (DISA) számolták fel?
mondjuk erre gondoltam, nem rég erről linkelgettek itt páran videjót


SZIASZTOK !

ÚJAT VETTEM GYÁRIT AZÉRT VOLT 83k MERT HÁLA ISTENNEK VAN MIBŐL MEG VENNI.
VETTEM BONTÓBA ÉS CSÖRGÖTT MONDTA A WALLIS NÉZZEM MEG KÉZZEL RÁNGASSAM MEG A SZELEPET A VÉGÉN ÉS HA CSÖRÖG SZAR.
HIGGYÉTEK EL NEM VAGYOK HŰJE GYEREK NEM TUDNAK BEHÚZNI ÉS NEM IS ÚGY NÉZEK KI MINT AKIVEL MEG MERNÉK PRÓBÁLNI. DE ÉN IS DOBTAM HÁTAST MERT AMIKOR MONDA A WALLIS AUGUSZTUSBAN HOGY DISA BAJA VAN AKKOR MÉG CSAK 58.000 VOLT DE A BOSCH A BESSZÁLLÍTÓJUK ÉS A WALLIS FELVÁSÁROLTA AZ EGÉSZET 2013.01-TÖL ÉS CSAK KÖZVETLEN A WALLIS-TOL VAGY KÜLFÖLDÖN TUDOD MEG VENNI BOSCH GYÁRI SZÁMMAL AZT ÍRJA 0-DB A GYÁRTÁS SZÜNETEL UTÁNAGYÁRTOTT MEG NEM LÉTEZIK. PEDIG 47%-OM VAN A BÁRDINÁL !


"HIGGYÉTEK EL NEM VAGYOK HŰJE GYEREK NEM TUDNAK BEHÚZNI ÉS NEM IS ÚGY NÉZEK KI MINT AKIVEL MEG MERNÉK PRÓBÁLNI"

Ezen jót nevettem

nickname Elküldve: 2013-02-27 17:22 RDC guminyomás érzékelõ

Gumiba épithetö RDC Sensor van valakinek eladó 4db ?

nickname Elküldve: 2013-02-25 12:00 Megvegyem? Vegyek ilyet?

Matt3er írta:


minek szívjak friss levegőt? láttad amit a használtautóról linkeltem be képet, azon az látszik. melelsleg amit lefotóztál, az felülről van. ebből a szögből pont nem látszik a támla deréktámaszi alsó része. amit még az általad készített képből is gyanús. nem akarok kötekedni csak azt mondom, amit a képekről látok. nem kell bizonygatnod, de megnéznék egy képet a lámpakapcsoló irányából magasságából készítettet.



[/quote]

Azért mert a hozzászólásaid 90%-a sületlenség, ami nem csak az Én visszajelzésemen alapul.
Elnézést kérek, hogy nem az ülést akarom eladni, hanem az autómat. Majd igyekszem meghirdetni a belsőt is. Úgy látszik itt már nem számít a valós km és a törődés.
Ha érdekel az autóm gyere el, nézd meg, meg lehet venni. Ja és bocs, hogy nem férek be a lámpakapcsoló alá. Majd este készítek fotót.




[/quote]

Az a gond hogy minden alapot nélkülözve, nyilatkoztok autókról képek alapján.

Az hogy valaha vettél egy autót az nem azt jelenti hogy profi autonepper vagy aki már távolról kiszúrja a hibákat.

nickname Elküldve: 2013-02-25 10:12 Megvegyem? Vegyek ilyet?

Matt3er írta: A bal első ülésről csak egy kép van azon PONT nem látszik a kopottsága érdekes.Ez a kuplung cserés dolog is érdekes nem szoktak dízelben csak úgy lendkereket cserélni se.


sajnos pont látszik a kopottság. az ülőlapon nincs, de az utolsó képen a támla oldaltartós részén látszik (varrás mellett), hogy szövetig kopott a bőr, sőt ki is lehet foszolva, szakadva.


Kedves Yellow!

Csak a Te kedvedért, ismét bebizonyosodik, hogy előbb szívj friss levegőt, aztán írj.
Íme, a szanaszét kopott, szétfoszlott, vázig szakadt bőrülés.
Ui: Szervizkönyv van, csak Én már nem vezettem.



[/quote]

Biztos megint ki fotoshopoltad

nickname Elküldve: 2013-02-25 08:38 Megvegyem? Vegyek ilyet?

Matyi330 írta:
szotakdavid írta:
Matyi330 írta:
szotakdavid írta:
jrtom írta:
Matyi330 írta:
jrtom írta:
Matyi330 írta: Sziasztok!

Nagyon érdekelne a véleményetek erről a kocsiról!
http://www.hasznaltauto.hu/aut...as-6616822

Üdv: Matyi330



Szép kocsi, de ha városban nem használt akkor miért kellett 160 ezernél kuplungot meg lendkereket cserélni??? Talán nem 170 van benne.... Az enyémbe most van 300 ezer és még gyári a kuplung, de tudom, hogy tényleg autópályás kocsi volt. Akkor??? Vagy nagyon falábú volt a gazdi.


Ez az érdekes számomra is...
Pontosan nem tudom, de a könyöklőnek és a váltószoknyának gyárilag nem a többi kárpittal kellene passzolni??


Szerintem azzal nincs semmi baj, mert fekete a kardánbox is. Ja meg nincs szervízkönyv az megint gynús.


A bal első ülésről csak egy kép van azon PONT nem látszik a kopottsága érdekes.Ez a kuplung cserés dolog is érdekes nem szoktak dízelben csak úgy lendkereket cserélni se.


Igen, igazatok van. Félnék is egy olyan kocsit megvenni aminek nincsen kézzel fogható előélete.
Bár beszéltem a tulajdonossal és még ő mondta, hogy ha szeretném azonnal elvihetjük egy BMW szalonba teljes átvizsgálásra.
Jrtom! Látom, hogy Te székesfehérvári vagy. Véletlenül nem ismered ezt a Coupe-t?
Mert úgy ez is érdekelne...
http://www.hasznaltauto.hu/aut...on-5950198


Én láttam már Kaszánál ezt a kocsit beszéltem is a sráccal h árulja,szép,ha jól emlékszem pont az ablaktörlő karokat cserélte le.


Ez tök jó! Biztos ezt a kocsit láttad? A tulajról lehet tudni valamit? Első benyomás róla, autó szerető-e, esetleg, hogy miért árulja...


Ha nincs szervizkönyv az a baj, ha meg van akkor tutti hamisították ?

Le kell szarni el kell vinni egy márka szervizbe és átnézetni, ha ott azt mondják amit hallani akarsz (Jó Állapot) akkor nincs miről beszélni fizetni kell, és élvezni.

nickname Elküldve: 2013-02-17 20:20 Heeelp...!

harmas írta:
ateszka86 írta: sziasztok! Kb harmadjára megkérdezem, hátah most több sikerrel járok azt a műanyag lábtartót h tudom kivenni h megragasszam?


Lecsavarozod a motorháztető karját, ha lent van látni fogsz még egy csavart (eddig takarva volt), a küszöbborítást három patentig felfeszíted, és a mű.lábtartót kb 3cm-ert hátrahúzva (két kis L alakú fül van rajta) ki tudod venni.


minek ragasztani kb 3500 ft az uj gyári

nickname Elküldve: 2013-02-16 16:40 E46 320d kombi porlasztócsúcs

Üdv

A mai napon ismét rámértem a porlasztócsúcsokra és ez az eredmény fogadott.

Alapjárati fordulaton


és a fordulatszám megemelve kb 1600 ra


Miért van az hogy magasabb fordulaton helyes értéket mutat ?

nickname Elküldve: 2013-02-13 17:03 Társalgó

si3rrabravo írta:
lalada írta: olasz 320d, a képek alapján hihető a 13000 futott km?



Szerintem sima eliras, csak 130ezret akart behazudni a nepper ebben az esetben.


Olaszoktól autót venni, nem egyszerű történet