nickname fórum hozzászólásai

nickname Elküldve: 2012-06-04 12:28 Társalgó

vivaladiesel írta:
ute107 írta: Srácok! HELP!

Ki van képben külföldi autó behozatallal?

Adott egy Renault Twingo 1.2 benzin. 1998-as v. 97-es évjáratú... mennyi lenne ennek a regisztrációs adója illetve milyen környezetvédelmi osztályba tartozik. Akiket eddig kérdeztem azt mondják vagy ez vagy az! Senki sem tudott ezidáig kész tényeket mondani.

Köszi.



Euro 2-es besorolású a regisztrációs díja kb. 52 000ft, erre jön még a törzskönyv+forgalmi díja. (12000ft) + a rendszámtáblák díja (kb.10-15 000ft).
Ezenfelül eredetiségvizsga + műszaki is szükséges. (együtt kb. 50 000ft)

Kétnyelvű adásvételit kell iratod, az okmányirodában kérni fogják.
Ha van a rokonságodban vonóhorgos autó akkor érdemes trélert bérelni és úgy kimenni az autóért.



Kétnyelvű adásvételi, tréler.



Ha számla van nem kell adás-vételi szerzödést

nickname Elküldve: 2012-06-04 12:13 Társalgó

YELLOW írta:
ute107 írta:
Coyote írta:
Azért, mert mi csak autókkal foglalkozunk


Jogos...

Javítom kérdésem: Ki van képben külföldi KOCSI behozatallal?



fel kell hívni egy ocsmányirodát, aztán ott elmondják. csak valami nagyvárosit hívj, mert azok jobban értik.


okoska

az interneten minden részletesen le van írva

nickname Elküldve: 2012-06-04 12:12 Társalgó

ute107 írta: Srácok! HELP!

Ki van képben külföldi autó behozatallal?

Adott egy Renault Twingo 1.2 benzin. 1998-as v. 97-es évjáratú... mennyi lenne ennek a regisztrációs adója illetve milyen környezetvédelmi osztályba tartozik. Akiket eddig kérdeztem azt mondják vagy ez vagy az! Senki sem tudott ezidáig kész tényeket mondani.

Köszi.


54 le eu2 4-5 környezetvédelmi osztály
58 le eu3 6-7-8 környezetvédelmi osztály

ki tudod számioni itt
http://www.euvonal.hu/regado.php




nickname Elküldve: 2012-05-30 12:46 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

csbalu írta:
jons írta:
csbalu írta: Sziasztok!
Ahogy nyomon követtem a témát, úgy látom itt DIS-el nagyjából mindent meg lehet oldani az e46-on, ezért szeretnék venni egy DIS-hez alkalmas diag kábelt. Tud valaki ajánlani nekem konkrét típus ami működik? E-bay-en és különböző távolkeleti oldalakon nézegettem, de nem akarok lyukra futni, tuti jót szeretnék venni. A programot majd az ukrán barátaimtól megveszem valahogy
Előre is köszi a segítséget.



Én tőle rendeltem FIAT-hoz kábelt, 6 nap alatt jött meg:
http://www.ebay.com/itm/BMW-IN...mp;vxp=mtr

Én ezt venném. Neked már nem kell körcsati.





Köszi!

Mi a különbség a DIS és az INPA között mert ennél csak INPA támogatás van feltüntetve. Milyen paramétereket tudok elérni INPA-val és milyeneket DIS-el?
INPA-s kábellel DIS-t is tudom használni?
Köszi a válaszokat!


az inpa egy egyszerű DIAG program , neked pont elég !!! a kérdéseidből adódóan

A DIS az egy komplex GYÁRI szerviz rendszer.

nickname Elküldve: 2012-05-29 00:36 Autóvásárlás

a felsorolt extrákat meg elvitte a cica

http://www.hasznaltauto.hu/aut...le-5828100

nickname Elküldve: 2012-05-18 11:12 Társalgó

YELLOW írta:
Scotty írta: Sziasztok!
Egy apró megjegyzést szeretnék hozzátenni.A brit utakon közlekedő autók igen nagy hányadának van felemás gumija.Nem igazán értem a dolgot, hiszen legalább az egy tengelyen lévőknek kéne egyformának lennie.Itt viszont a kutyát sem érdekli.A műszakin az a lényeg legyen megfelelő a barázda mélység és kész.A vizsgáztatót nem érdekli, hogy az egyik BF Goodrich a másik meg Wanli vagy ki tudja milyen kínai termék.


amcsiban tudod mi a lényeg? legyen rajta világítás meg fék. az sem baj ha a fele le van rohadva a kasztninak. az sem baj ha rossz a futómű.


Ez megint részben igaz.

Azt is írd le, hogy minél öregebb egy autó annál magasabb a biztosítás díja. Tehát a kor előrehaladtával egyre inkább nem éri meg fenntartani.

nickname Elküldve: 2012-04-30 23:21 légzsak_

YELLOW írta:
szmnt írta:

Igazad van, de elegem van a sok unfair vállalkozóból önjelölt szakemberből... Nincs energiám mindenért harcolni.. Az autómban (mióta nálam van ) minden eredeti, ha hiba volt akkor javítva nem valahogy megoldva volt. És most a nagy szervíz ,friss vizsga után gondoltam legyen tiszta... Ehelyett most kezdjek pereskedni jogorvoslatra lelni ,évekig ezzel foglalkozni.. Ezt kellene ,de már én nem teszem... Élni szeretnék ,nem harcolni a mindennapokban, de egyre nehezebb. Így lesz ez az én bajom..


figyelj, csak határozottnak kell lenni. ezt hazsnálja ki a sok vállalkozó, hogy sok embert be tudnak húzni. amint megemlíted a vásárlók könyvét, rögtön más lesz a hozzáállás. vagy, hogy feljelentést teszel a kamaránál.
ha én tudom, hogy igazam van, akkor nem fogom hagyni.


Én nem értem miért kell mindenbe bele ugatnod, osztod itt az észt megállás nélkül, és akkora hülyeségeket beszélsz hogy néha az ég is leszakadna.

1. ha beirsz a vásárlok könyvébe akkor mi van ? ha inkorrekt akkor lenyilatkozza hogy elveszett és igényel újat mire észbe kapsz a példányoddal addigra el is évült.

2 Milyen kamaránál jelented fel mikor még a saját postacímüket sem tudják sokszor, azt főleg nem hogy milyen szakmák, szolgáltatások, tevékenységek hova tartoznak.



nickname Elküldve: 2012-04-30 10:52 légzsak_

szmnt írta:
si3rrabravo írta: Én nemrégiben voltam tisztitáson, végignéztem a folyamatot. És eddig akárhol voltam, sehol nem tapasztaltam azt, hogy "telibeküldenék" vízzel/tisztítófolyadékkal az üléseket, most arra gondolok, hogy eláztatják. Csak egy rétegben vitték fel. Persze a felszíne az nedves volt.

Szerintem ez az érzékelő hamarabb tönkremegy, ha pl valaki beletérdel az ülésbe, hogy elérje a hátsó részeket vagy hasonló dologtól. Ugyanakkor 10 éves autókról beszélünk, bármikor tönkremehetnek ilyen olyan apróságok. Ha használod, ha nem.

Az autóban tárolt személyes dolgokat nem hagytam volna a kocsiban, max ami alapból kuka. Főleg ha nem voltál ott a tisztításkor. A bőr könyvtartó tényleg érdekes, hogy összebaszták, vegyszeresen a tárolórekeszek belsejét én még sosem takarítattam ki.


Azt hittem ITT segítséget kapok, nem pedig kioktatást hogy egy tíz éves autó nem új, és az alkatrészek el tudnak romlani... Köszönöm az építő jellegű kritikát , de nem jutottam közelebb a megoldáshoz. Azt nem szeretném , hogy a "saját" szerelőjük "ügyesbe" megoldja pl szoftveres letiltással , vagy a diódás trükkel... Mivel itt elég sok hozzáértő BMW szerető ember üzenetéotolvastam már, most elszomorodtam , hogy miért nem ők írtak nekem..


A diag csak az jelzi hogy pillanatnyilag rossz, meg kellene nézni az ülés alatti csatlakozót hogy nem lazult e ki.

bontottat van nekem ha kell, berakni nem tudom.

nickname Elküldve: 2012-04-30 09:43 légzsak_

Coyote írta:
szmnt írta: Sziasztok!
Szombaton elvittem kárpit tisztításra a gépet, és mióta elhoztam folyamatosan ég a légzsákvisszajelző...
Visszamentem reklamálni ,amire az volt a válasz, hogy várjunk még vele ,hátha kiszárad valami...aztán majd, ha szerdáig nem változik, akkor ők elviszik a szerelőjükhöz,..
No mondanom se kell ,hogy nem bízok most már a "szerelőjükben" sem!
A segítségeteket szeretném kérni! Ha valaki ráérne és esetleg rá tudna nézni diaggal azt nagyon megköszönném, mert ha szerdáig nem készülök fel, akkor azt mondanak majd ,amit akarnak...
Bp XVII. kerületben lakom és elugranék ma valakihez a közelben ,akinek van diagja és ért is hozzá ennyire!
Segítségeteket előre is köszönöm!


az ülésfoglaltság-érzékelő kapta be a cuccot, ami az ülésben van. Szabad egyáltalán ezeket úgy tisztítani, hogy telibekúrják vízzel?
Illetve tanácsos az akkusarut levenni, amikor lehúzzák az ülés csatlakozóit...

A tököm tele van, hogy a mindenféle szakik (gumisok, tisztítók, villamosságszerelők) úgy kezelik mint egy fostos szutyukit.


Ez a hiba bármikor bekövetkezhet, csak az a kérdés hogy valaki bűnbakot akar e keresni.

nickname Elküldve: 2012-04-26 19:19 Társalgó

zoliika írta: A kis óra mit jelent?Az oil service felett jelenik meg ,mikor izzítok....!



Figyelmeztet hogy késésben vagy

egyébként fékfolyadék csere vált időszerűvé, feltéve ha az előző cserénél kinullázták.

nickname Elküldve: 2012-04-26 18:17 Társalgó

BMW_0902 írta:
BalaBMW írta:
David írta: Sziasztok!Az engem is érdekelne hogy milyen felszereltséggel jött ki az autóm.Ennek hol lehet utánna nézni?Tudna esetleg valaki ebbe segíteni nekem?



BMW szalonban mondták meg nekem is alvázszám alapján.


Ha megvan az eredeti kézikönyved (BMW manual), akkor abba bele van ragasztva az első, vagy második oldalra. Legalább is nálam bele volt...



4e ft volt 2db márkaszervizben uj bontatlan dobozban.

nickname Elküldve: 2012-04-06 08:27 Jobbkormányos ülések átszerelhetőek?

keksz írta:
YELLOW írta:
keksz írta:
nickname írta:
keksz írta: Sziasztok,

venni szeretnék e46 coupe-ba sport bőr üléseket (belsőt) és találtam egy jobbkormányos szettet és azt nem tudom, hogy át lehet-e őket szerelni hogy jo legyen az en balkormányosomba? Nem tudja vki? Arra gondoltam, hogy csak siman az ülések alját leszerelem és átcserélem. Működne ez?

Köszi!
Keksz


igen egy az egyben belemegy, de a beölés érzékelőt át kell "rakni vagy rakatni", ha elektromos ülés akkor a vezérlő panelt is cserélni kell bal kormányos verziósra + burkolat



Mi az a beölés érzékelő?
Ha most jobban belegondolok, lehet hogy jó a vezérlőpanel úgy ahogy van, max az anyósülés lesz memóriás, ami nem igazán izgat. Szoval sztm csak be kell rakni és kész.


ülésfoglaltság jelzőre gondolt...

Ah, az nem fontos, a jelenlegiben sincs, tudok nelkule elni.


Pár ezer forint miatt nem kockáztatnám, az utas életét. nem véletlenül van az ott.

nickname Elküldve: 2012-04-05 21:10 Jobbkormányos ülések átszerelhetőek?

keksz írta: Sziasztok,

venni szeretnék e46 coupe-ba sport bőr üléseket (belsőt) és találtam egy jobbkormányos szettet és azt nem tudom, hogy át lehet-e őket szerelni hogy jo legyen az en balkormányosomba? Nem tudja vki? Arra gondoltam, hogy csak siman az ülések alját leszerelem és átcserélem. Működne ez?

Köszi!
Keksz


igen egy az egyben belemegy, de a beölés érzékelőt át kell "rakni vagy rakatni", ha elektromos ülés akkor a vezérlő panelt is cserélni kell bal kormányos verziósra + burkolat

nickname Elküldve: 2012-03-24 08:43 M-packet

[quote="jons"]
ZoliE36Compact írta:
nickname írta:

Ja jobb kormányosból , sokat érsz vele


miért az nem olyan mint az eu? máshol vannak a csavarhelyek? miért nem jó az angol ülés?


1. át kell szerelni az ülés foglaltság jelzőt kompletten
2. az elektronika vezérlő kapcsolóit el lehet dobni és rendelni , EU oldalit + burkolatok

így még kb mire ezt véghezviszed az kb + 40.000 Ezer forint

nickname Elküldve: 2012-03-24 08:05 M-packet

YELLOW írta: jajj most láttam M-es ülésszettet coupe-ba, motoros, stb. elvileg hibátlan, de 140 ropi. azért bőrt is lehet venni. pedig pont olyan szín/minta mint ami nekem kellene.
ha esetleg mégis érdekelne valakit, akkor power-en DROT11 árulja.
nekem sajna ennyit nem ér, főleg hogy coupe, és max az első üléseket tudnám hazsnálni.


Ja jobb kormányosból , sokat érsz vele