anubisz fórum hozzászólásai

anubisz Elküldve: 2011-03-09 19:05 RunFlat / defektmentes

aphaedra írta: sziasztok, én is azon gondolkozom hogy defektűrő gumit vegyek, mert 2400 km-es utakat teszek meg egyszerre többször évente, szóval szerintetek??? jó ötlet?


ara készülj hogy nagyon kemény lesz a kocsi,úgy fogod érezni mintha 3 bár lenne a gumikba.
Olyanokat fog ütni az úthibákon,hogy minden Magyar módra épített csatorna fedél egy könnyet fog kicsalni a szemedből. Én évek óta használom, de már nyáron nem fogom. Bele fáradtam,szét veri az autót. Nem ilyen utakra tervezték. Szét veri a futóművet.Persze egy új autó jobban bírja vele, de nálunk ahol néha már 200 ezer van a kocsiba,nem tesz neki jót hogy szaggatja az elejét, percenként. Városba 5 perc autózásból 3 percet a levegőbe vagyok,úgy pattog,olyan kemény.
Főleg ha úthibákon fékezel egy nagyobbat,úgy el pattog,úgy fogod érezni hogy mindjárt szét tépi a kocsit.

Főleg ha Győri vagy,akkor ismered az utakat ott

anubisz Elküldve: 2011-03-09 10:33 Legjobb nyári gumik...

aphaedra írta:
YELLOW írta:
aphaedra írta: sziasztok!! mi a véleményetek, melyik nyári gumik a legjobbak, 205/55/R16- os?? én azt olvastam hogy bridgestone ER300 direkt bmwre fejlesztve és defektürő! szerintetek???


ilyen van fater asztráján, de nem defekttűrő. pont ez a méret. alapjában véve nem rossz, de olyat nem hallottam, hogy BMW-re fejlesztve amúgy nem egy rossz gumi, bár én bridgestone-ban csak télit vennék, ez a saját véleményem. vagy potenzát, de az már drága nagyon


szia! kösziiii, és szerinted melyik a legjobb és gazdaságosabb??


Csak nehogy itt rakasd fel ha Győrbe laksz http://www.chaposzerviz.hu/
Nekem 60 ezres gumit basztak szét,az albumomba meg nézheted.

anubisz Elküldve: 2011-03-08 21:46 Lámpák_

Mokkanat írta:
Mokkanat írta:
Bero írta:
Mokkanat írta: Sziasztok Urak!

Segítségetekre lenne szükségem, mégpedig szeretném lecserélni a hátsó búráimat blackline-ra. ilyenre: http://www.realoem.com/bmw/sho...&fg=95 avagy kép formájában: http://accessories.bmw.com/int...eVersion=1

Köszi


Hát cseréld Amúgy mi a kérdés?


Jogos! A lényeget hagytam ki! Honnan tudnék ilyet szerezni jutányosabb áron a gyárinál, de mégis gyárit!


Ötlet?! Valaki...


hát cseréld XD ez jó volt

anubisz Elküldve: 2011-03-08 21:42 Valaki segítsen

Bero írta:
anubisz írta:
Bero írta: Hali! Merész gondolatom támadt és szeretnék a kocsimra (Sedan 1.6-os csoda ) M3-as oldalrácsot! Apróhirdetésben találtam is,van eladó de nincs hozzá beépíthető keret! Valahogy megtudnám oldani,hogy beépítsem így natúr ezt a keretet? Egyáltalán be lehet ezt az enyémbe építeni (van elég hely oldalt ebben a tipusban) ? Aki tud segítsen,köszi!


szerintem egy jó lakatos gondolom nem te akarod be faragni oda.


Persze,valami karosszériás kéne,de nem tudom hogy bemegy-e? Itt van ezen az oldalon az apróhirdetés rovatban az első oldalon a rács,megnézheted ha gondolod! Azt se tudom,hogy van-e elég hely neki! Mert ha kifaragja és kiderül hogy nincs hely neki a sedanba akkor kurva nagy szopás van Meg elvileg ilyen pattintós dolog lenne,de nem tudom hogy ezt meg lehet-e oldani?! De sok dilemma





hát helynek lenni kel mert hát ugye egy M3 ba nagyobb motor van mint a tiedbe,nem hiszem hogy ott valami útba van neki. Úgy is le kel venni hozzá a karosszéria elemet aztán ki derül,nem úgy fog neki állni hogy nem szedi le. Nagyon hülye kasznisnak kel lenni ahhoz hogy ne lássa,el fér e,vagy nem azt profi módon kel kivágni ha nem akarod fújatni is mind a két elemet utána.meg le kezelni hogy ne kezdjen ott rohadni a kaszni. és egyforma magasságba legyen mind a két oldal

anubisz Elküldve: 2011-03-08 21:25 alufelni

mmike írta: Sziasztok,
Ap-tradedel van valakinek tapasztalata, vett mar tőlük valaki valamit. Felnit nézek és épp féláron ajánlják amit kinéztem.
4 db eredeti, gyári, vadonat új BMW Styling 193 ///M-Sternspeiche keréktárcsa

elől 8Jx18EH2, hátul 8,5Jx18EH2 méretben

A garnitúra ára: 280.000,- Ft
Előre is köszi ha valaki tud okosat mondani.


miért nem veszed meg ezt itt lent alul,biztos engedne belőle jó a pereme kicsit kopott,de szerintem szépen meg fújatod,18 as ez is,és egy 100 ast biztos meg spórolnál. Nem az enyém,csak látom itt alul a hirdetést.
Ja mondjuk ez nem 193 as azért ez tényleg szebb,már mint a 193 as.

anubisz Elküldve: 2011-03-08 21:19 Ablakmosó folyadék befagyott, vagy a motor halt meg?

seta írta:
anubisz írta:
seta írta: nem mindenki született villáskulccsal a seggébenDD


ehhez nem kel villáskulcs csak hát logika, mert ha a motor nyom,és ugye abból cső vezet ki,de a végén nem folyik,akkor logikus hogy meg van törve,vagy dugulva,főleg ha felnyitva spriccel,akkor még az se lehet hogy megy a motor csak már gyenge . azért kicsit lusta voltál végig ellenőrizni a csövet,valld be


én nem voltam lusta végignézni, szerintem keversz silver_e46-tal amugy csak viccből írtam a villáskulcsos dolgot


hát annak írtam akinek nem spriccelt az ablakmosó.csak mikor fel nyitotta a motorháztetőt.

anubisz Elküldve: 2011-03-08 21:17 Valaki segítsen

Bero írta: Hali! Merész gondolatom támadt és szeretnék a kocsimra (Sedan 1.6-os csoda ) M3-as oldalrácsot! Apróhirdetésben találtam is,van eladó de nincs hozzá beépíthető keret! Valahogy megtudnám oldani,hogy beépítsem így natúr ezt a keretet? Egyáltalán be lehet ezt az enyémbe építeni (van elég hely oldalt ebben a tipusban) ? Aki tud segítsen,köszi!


szerintem egy jó lakatos gondolom nem te akarod be faragni oda.

anubisz Elküldve: 2011-03-08 19:52 Ablakmosó folyadék befagyott, vagy a motor halt meg?

seta írta: nem mindenki született villáskulccsal a seggébenDD


ehhez nem kel villáskulcs csak hát logika, mert ha a motor nyom,és ugye abból cső vezet ki,de a végén nem folyik,akkor logikus hogy meg van törve,vagy dugulva,főleg ha felnyitva spriccel,akkor még az se lehet hogy megy a motor csak már gyenge . azért kicsit lusta voltál végig ellenőrizni a csövet,valld be

anubisz Elküldve: 2011-03-08 19:29 Motorolaj

YELLOW írta: a manuálisba is örök olaj van. autómatába nem hiszem... én úgy tudom 40ezrenként érdemes cserélni, hogy a kapcsolás minősége ne csökkenjen.

nem azért jobb az autómata olaj. valahol ráakadtam egy írásra, ezt leírtam másik topicban, hogy SMX-S olajat tett a váltóba, mint én. ezt hozza a castrol oldal. és akadós lett a váltó főleg 1-esbe megy nehezen. aztán neki egy szaki mondta, hogy automata váltó, dexron III olajat tegyen. beletette és olyan lett mintha új váltó lenne a gépbe. mikor ezt leírtam, talán hil írta, hogy a gyári MTF LT 3 olaj is olyan állagú, mint a szervo olaj. és lehet benne valami. én is ki fogom szerintem próbálni.


Útmutató az automata Váltóhoz nem ír olajcserét,azt írja nem kel cserélni . Persze egyértelmű jót tesz neki, ha le cseréli az ember legalább 100 000 után annyit biztos nem sajnálnák rá.

anubisz Elküldve: 2011-03-08 19:06 Motorolaj

YELLOW írta: csak úgy halkan mondom, manuálisba is sokkal jobb az automata váltóolaj.


a legszebb hogy elméletileg az automata váltóba örök olaj van, itt meg a DEXTRON VI re 60 000 ír csere periódusra.
Under normal service operation, DEXRON®-III needs to be changed every 20,000kms - 30,000kms. DEXRON®-VI has been shown to last over 60,000 kms. It provides an extended service life through

akkor ha valaki most vesz egy BMW, aztán valami miatt le kel engedni az olajat a váltóból,és újra töltik,már akkor nem fog kibírni 2,300 ezret?

anubisz Elküldve: 2011-03-08 18:47 Motorolaj

hil írta:
anubisz írta:

nekem nagyon mutyi olajat raktak a váltóba a BMW nél Canada Petrol tól, DEXRON® -VI ATF ,miért nem mindjárt japánból hoztak hozzá?

Pedig a Castrolnak is van Dextron VI ja, meg a Mobilnak is

Nem hiszem, hogy engedtem volna beletenni.
Úgy egyébként merre volt ez, mert a profilodban nem látszik a tartózkodási helyed?





Győr. Ám most ez Márkaszerviz,kérdeztem Castrol nem jó? mondta nem. Automata váltós. Mondjuk automatába azt tudom jobban oda kel figyelni mi megy bele mert mindjárt máskép kapcsol. Amúgy se kérdeztek mert másnap mentem érte csak ami megmaradt azt hoztam el,mert 4 literes kiszerelést fizetettek ki pedig csak rá kellett tölteni úgy 1 litert,mert olaj cső csere volt,és ami akkor el folyik. 13 000 volt a 4 liter, aztán látom hogy van belőle 1 literes kiszerelés is. Most érted,nem vitázok velük,mert mit mondjak,márpedig más kel bele? azt ha utána gond lesz el küldenek a picsába. Meg szerintem össze vissza se lehet keverni,lehet ilyen volt benne előtte is.Régebben ott lett cserélve.

ilyen csak nem Castrol hanem Canada Petrols gyártja. http://www.castrol.com/castrol...Id=7028225


azt írja ezeknek az autó gyártóknak a gyári beszállítója. General Motors, BMW, Mercedez Benz and all automatic transmissions.

anubisz Elküldve: 2011-03-08 18:33 Motorolaj

YELLOW írta:
hil írta:
anubisz írta:
hil írta:
anubisz írta:

tudom írtad a múltkor,és igazad van. Persze eredeti termékre gondoltam


Az rendben is van, csak biztosan hol veszel olyat? Én BP-n a Hermina úton vettem, ott a képviseletük. Ja és sokkal több volt mint az eredeti BMW olaj. Mert az 2500/l, ez pedig 4300/l. Akkor most.....?




azért használok én is BMW olajat csak azért írtam hogy már valakinek mondták, hogy nem jó a castról a kocsinak.


Azért mondták, hogy nem jó a Castrol olaj, mert rossz a beszerzési forrás, aztán kevés ember van, aki személyesen megveszi a képviseletnél (ez utóbbi viszont esküszik rá). Hogyan hamisítják: semmi nem lehetetlen. Tulajdonképpen nem hamisítják, csak pl a MOL által gyártott Botondot töltik bele a kannába, merthogy sok helyen gyártják, töltik. Pl ukránok is gyártják és még a fene tudja, hogy kik. Pl : az Astrát is gyártották, gyártják sok országban, pedig mnd Opel volt, aztán a lengyelek által gyártott úgy volt szar ahogyan van.

Az orosz Mercedes szerinted milyen lesz? Valaki írta a gumi témában, hogy a Románok is gyártják, de az felejtős. Lenne még példa erre.... Sajnos.




én írtam a barum gumira, hogy románok gyártják, és nem a legjobb...
viszont az olajról castrol-ról linkeltem, hogy a vonalkódból látszik, hogy hol gyártották. én 2700-ért vettem a literjét a formula3000.hu oldalon. a vonalkód alapján német. aztán kicsit nyomozgattam és a minőségibb (0w-30, 5w-30 SLX) azok mind német, osztrák gyártásúak. az olcsóbb kat, azok valóban szlovákiában, ukránban, itthon, csinálják. sok más helyen van, de nálunk csak a környéken gyártott castrol kapható. szállítás miatt.
azt meg el tudom mondani, hogy a váltóhoz hivatalos castrol mintaboltból vettem olajat, és rögtön szart küldtek. náluk a motorolaj is sokkal drágább volt és valszeg az is szar lett volna. szal enynit a hivatalos mintaboltokról



nekem nagyon mutyi olajat raktak a váltóba a BMW nél Canada Petrol tól, DEXRON® -VI ATF ,miért nem mindjárt japánból hoztak hozzá?

Pedig a Castrolnak is van Dextron VI ja, meg a Mobilnak is

anubisz Elküldve: 2011-03-08 18:00 Motorolaj

hil írta:
anubisz írta:
hil írta:
anubisz írta:

tudom írtad a múltkor,és igazad van. Persze eredeti termékre gondoltam


Az rendben is van, csak biztosan hol veszel olyat? Én BP-n a Hermina úton vettem, ott a képviseletük. Ja és sokkal több volt mint az eredeti BMW olaj. Mert az 2500/l, ez pedig 4300/l. Akkor most.....?




azért használok én is BMW olajat csak azért írtam hogy már valakinek mondták, hogy nem jó a castról a kocsinak.


Azért mondták, hogy nem jó a Castrol olaj, mert rossz a beszerzési forrás, aztán kevés ember van, aki személyesen megveszi a képviseletnél (ez utóbbi viszont esküszik rá). Hogyan hamisítják: semmi nem lehetetlen. Tulajdonképpen nem hamisítják, csak pl a MOL által gyártott Botondot töltik bele a kannába, merthogy sok helyen gyártják, töltik. Pl ukránok is gyártják és még a fene tudja, hogy kik. Pl : az Astrát is gyártották, gyártják sok országban, pedig mnd Opel volt, aztán a lengyelek által gyártott úgy volt szar ahogyan van.

Az orosz Mercedes szerinted milyen lesz? Valaki írta a gumi témában, hogy a Románok is gyártják, de az felejtős. Lenne még példa erre.... Sajnos.







oroszoknál is fognak Mercit össze rakni?

anubisz Elküldve: 2011-03-08 17:24 Motorolaj

anubisz írta:
hil írta:
anubisz írta:

tudom írtad a múltkor,és igazad van. Persze eredeti termékre gondoltam


Az rendben is van, csak biztosan hol veszel olyat? Én BP-n a Hermina úton vettem, ott a képviseletük. Ja és sokkal több volt mint az eredeti BMW olaj. Mert az 2500/l, ez pedig 4300/l. Akkor most.....?




azért használok én is BMW olajat csak azért írtam hogy már valakinek mondták, hogy nem jó a castról a kocsinak.


és hogy tudják ezt hamisittani? vagy kik? nem értem.

anubisz Elküldve: 2011-03-08 17:18 Motorolaj

hil írta:
anubisz írta:

tudom írtad a múltkor,és igazad van. Persze eredeti termékre gondoltam


Az rendben is van, csak biztosan hol veszel olyat? Én BP-n a Hermina úton vettem, ott a képviseletük. Ja és sokkal több volt mint az eredeti BMW olaj. Mert az 2500/l, ez pedig 4300/l. Akkor most.....?




azért használok én is BMW olajat csak azért írtam hogy már valakinek mondták, hogy nem jó a castról a kocsinak.