BMW EfficientDynamics 2013

2010. november 05. péntek 23:04, vsop14


A BMW eddig is nagyon sokat foglalkozott a környezetvédelemmel, rohamléptekkel fejleszti az EfficientDyanamics rendszerét és a jövőben sem kívánja ezt a tempót csökkenteni. A gyártó belső embere szerint a következő 3-as széria tekintélyes változásokat fog hozni a CO2 kibocsájtásban.

BMW EfficientDynamics 2013

képek megtekintése

A 320d EfficientDynamics mindössze 99 g/km CO2 fog emittálni, ami a jelenlegi 156 g/km-hez képest igen figyelemre méltó változás. Mindezt 2013-ra szeretnék teljesíteni, 2015-re pedig mindössze 90-re szeretnék letornászni ezt az értéket, az EfficientDynamics rendszer további hegyezgetésével. A terv 15%-os fogyasztáscsökkentés, mely természetesen károsanyag-kibocsájtás csökkentéssel is jár. Ezt nem csupán közvetett, hanem közvetlen eszközökkel is próbálják elérni. Például a jövő navigációs rendszere képes lesz analizálni a forgalmi helyzetet és a vezetési körülményeket, így a legjobb alternatívát tudja adni a célunk eléréséhez.

Az EfficientDynamics rendszerrel szerelt BMW-k már így is bőven túlteljesítik a jelenleg érvényben lévő EURO5-ös előírásokat, sőt, az EURO6-os sztenderdeknek is megfelelnek, amit 2014-ig nem kötelező betartani. Látható, hogy a BMW élen jár a környezetünk megőrzésében, a fenntartható fejlődés jegyében (A fenntartható fejlődés olyan fejlődési folyamat (földeké, városoké, üzleteké, társadalmaké stb.), ami "kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket") és ezen a politikáján a jövőben sem kíván változtatni.


BMW EfficientDynamics 2013 BMW EfficientDynamics 2013 BMW EfficientDynamics 2013 BMW EfficientDynamics 2013 BMW EfficientDynamics 2013


Komment írása



Még nincsenek kommentek ehhez a cikkhez.



Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition




További cikkeink
2012-től ráncfelvarrott 1-es kupé és kabrió
2012-től ráncfelvarrott 1-es kupé és kabrió

A BMW hivatalosan is bejelentette: a 1-es széria kupé és kabrio modelljeinek frissített verziója 2012-től elérhető. Számos változtatást hajtottak végre a 2012-ben megjelenő 1-es kupén, a hatékonyság növelése és a kiváló minőség fokozásának érdekében. A frissített 1-es kupé profilja – ami legjoban tükrözi a BMW sajátosságainak kifejezését – élesebb mint valaha. tovább »


Hamann BMW X5 Flash Evo M 670 lóerővel
Hamann BMW X5 Flash Evo M 670 lóerővel

A széria BMW X5 M 555 lova az átlag embernek több mint elég, de a Hamann természetesen ezzel sem éri be, így megszületett a Flash Evo M. A német tuner cég mint mindig, most is összeállított egy igen komoly body kit-et is a járgányhoz, amit 2 féle motortuninggal rendelhetünk meg, akár 670 lóerőig feldühítve a vasat. tovább »


De mi a tököm az a drift?
De mi a tököm az a drift?

Idén első alkalommal március 5-én szombaton lesheted meg testközelből Budapesten, hogy mi is a drift valójában. A Drifting.hu szervezésében ezúttal egy mélygarázsban fognak pörögni az események és persze az autók. Én nem tudom, de azt hiszem mélygarázsban sok betonoszlop is van. Driftelés, oszlopok, mélygarázs. Erre tényleg kiváncsi vagyok :) Az esemény promovideója is igazán egyedi lett, "de mi a tököm az a drift?" tovább »


A BMW ismét X7-es SUV-on gondolkodik
A BMW ismét X7-es SUV-on gondolkodik

Korábban, 2008-ban is foglalkozott már a BMW az ötlettel, hogy egy nagyobb SUV-ot építsen X7-es néven, de akkor ezt a lehetőséget elvetették az amerikai piac összeomlását követően. tovább »